Untitled_original

Trīs pasākumi vienā! Izvēlies sev piemērotāko! 1. Jaunatnes jomas projektu izstrāde. 2. Stratēģiskās partnerības projektu izstrāde (KA2). 3. "Erasmus+" bijušo brīvprātīgo tikšanās. Pieteikšanās "Projektu naktij" līdz 15. jūlijam tiešsaistē.

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) jau piekto gadu pēc kārtas organizē tematisku vasaras festivālu “Projektu nakts”. Festivāla mērķis ir radīt radošu vidi, kurā jauniešiem un jaunatnes darbiniekiem ir iespēja apgūt jaunatnes jomas projektu izstrādes pamatprincipus, atminēt kvalitatīva projekta noslēpumu, kā arī attīstīt pašiem savas projekta idejas un iegūt daudz jaunu draugu un potenciālo partneru savai idejai.

Piedaloties "Projektu naktī”, tev būs iespēja izzināt, kā izveidot savu projektu programmās "Erasmus+: Jaunatne darbībā" un "Eiropas Solidaritātes korpuss", piemēram, jauniešu apmaiņas un jaunatnes darbinieku mobilitātes projekti, brīvprātīgais darbs un solidaritātes projekti.

Paralēli "Projektu nakts” programmā tiks integrēti vēl divi pasākumi/mācības:
- mācības par "Erasmus+" stratēģiskās partnerības jaunatnes jomā projektiem (KA2). Dalībniekiem būs iespēja uzzināt par Stratēģiskās partnerības projektu izstrādi un attīstīt pašiem savu projekta ideju, kā arī novembrī būs iespēja kopā ar savu potenciālo projekta partneri apmeklēt starptautiskās mācības par KA2 projektu izstrādi Horvātijā.
- "Erasmus+" bijušo brīvprātīgo tikšanās. Šeit tiksies brīvprātīgie, kuri Latvijā atgriezušies pēdējā gada laikā, apmainīsies ar pieredzi un diskutēs par turpmākajiem soļiem.

“Projektu nakts 2019” notiks 2019. gada 09.–10.augustā, Ikšķilē (Ikšķiles pludmalē, blakus viesnīcai ”Hotel & Water Recreation Center Spadrops”, Rīgas iela 18a, Ikšķile).

PASĀKUMA PROVIZORISKĀ PROGRAMMA

Kādēļ būtu vērts pieteikties?

- Zināsi, kas ir "Erasmus+” jaunatnes jomas projekts un kā savu ideju pārvērst labā projektā.
- Radīsi un attīsi pats savu projekta ideju.
- Saņemsi konsultācijas no pieredzējušiem neformālās izglītības ekspertiem.
- Iegūsi milzum daudz informācijas par "Erasmus+: Jaunatne darbībā" projektiem, dažādiem kvalitātes kritērijiem, nākotnes mācību iespējām u.c.
- Satiksi cilvēkus, kuri tevi iedvesmos.
- Piedzīvosi vērtīgas meistarklases.
- Iegūsi jaunus draugus un potenciālos sadarbības partnerus no visas Latvijas (vairāk nekā 100 dalībnieku).
- Iegūsi iespēju pilnveidot savu "Erasmus+" Stratēģiskās partnerības projekta ideju un uzzināt projekta izstrādes nianses.
- Dalīsies ar savu brīvprātīgā darba pieredzi, kā arī uzzināsi vērtīgus stāstus no citiem brīvprātīgajiem.
- Būvēsi nākotnes plānus kopā ar citiem brīvprātīgajiem.
- Piedzīvosi radošāko un pozitīvāko vidi, kāda līdz šim redzēta – gaismas instalācijas nakts garumā, bilžu izstādes no projektiem, foto iespējas, telšu pilsētiņa, motivējošas sarunas, ugunskurs un vēl, un vēl, un vēl.
- Dalība pasākumā ir bez maksas.

Kas var pieteikties "Projektu naktij 2019”?

1. Organizācijas/institūcijas (Jauniešu centri, nevalstiskas organizācijas, skolas, pašvaldības u.c.) izvēlas cik un kurus cilvēkus tās vēlas sūtīt uz festivālu:
• Dalībnieki piesakās 2 cilvēku grupā ar vienu projekta ideju, kura atbilst kādai no programmu "Erasmus+" vai "Eiropas Solidaritātes korpuss" aktivitātēm: jauniešu apmaiņas projekti, jaunatnes darbinieku mobilitāte, solidaritātes projekti, brīvprātīgā darba projekti.
• Organizācijas/institūcijas var pieteikt vairākas grupas, šādi uzņemoties atbildību par vairāku projekta ideju izstrādi;
• Dalībnieku vecums - sākot no 15 gadiem (ar nosacījumu, ka otra persona grupā ir pilngadīga).
•  Dalībnieki var būt ar vai bez pieredzes jaunatnes jomas projektos.
•  Priekšroka tiks dota tiem dalībniekiem, kuri:
būs skaidri definējuši savu ideju, kuru būtu iespējams pārvērst "Erasmus+: Jaunatne darbībā" mobilitātes projektā;
būs motivēti un atbildīgi;
pārstāvēs organizāciju, kura ir motivēta atbalstīt savus jauniešus un viņu izstrādāto ideju arī pēc Projektu nakts;
pārstāvēs organizāciju, kura līdz šim nav īstenojusi vai sen īstenojusi JSPA administrēto programmu projektus.

2.  Dalībniekiem, kuri pieteiksies Stratēģiskās partnerības jaunatnes jomā projektu izstrādei, ir jāpārstāv kāda organizācija/institūcija un jābūt sasniegušam vismaz 18 gadus.

3.  Pēdējā gada laikā (2018. gada septembris – 2019. gada augusts) no brīvprātīgā darba atgriezušies brīvprātīgie.

Kā var pieteikties?

Pieteikšanās notiek elektroniski, aizpildot pieteikuma anketu līdz 2019. gada 15. jūlijam: https://ej.uz/Projektunakts2019

Uzmanību! Vietu skaits ir ierobežots. Ja pirmajā kārtā pieteiksies un tiks apstiprināts maksimālais dalībnieku skaits, 2.kārta netiks atvērta! Tādēļ nekavējies, dodies uz savu organizāciju, nokomplektē savu grupu (grupā 2 dalībnieki) un piesakies jau tagad!

Praktiska informācija

Dalība “Projektu naktī 2019” ir bez maksas. Dalībniekiem tiks nodrošināta ēdināšana, bet pašiem jāparūpējas par nokļūšanu līdz pasākuma norises vietai, kā arī jānodrošinās ar telti un gulēšanai nepieciešamo (dažas stundas miegam noteikti izdosies atvēlēt). Pasākuma laikā dzīvošana paredzēta savās teltīs (būs izveidota īpaša telšu pilsētiņa). Atsevišķos gadījumos tiks nodrošināta izmitināšana iekštelpās.
Pasākuma detalizētāka programma būs zināma vēlāk, taču dalībnieku ierašanās plānota 9.augustā no plkst. 09:00. Pasākums noslēgsies 10. augustā plkst.13:30.

“Projektu nakti 2019” šogad tiks organizēts sadarbībā ar Ikšķiles novada pašvaldību, kura šogad ir ieguvusi Jauniešu galvaspilsētas statusu.

Plašākai informācijai:
Sanda Roze, Tālr.nr.: 67356289;
e-pasts: sanda.roze@jaunatne.gov.lv

Ineta Miglāne, Tālr.nr.: 67358069;
e-pasts: ineta.miglane@jaunatne.gov.lv

Pieteikšanās līdz: Pirmdiena, Jūlijs 15, 2019 - 23:45