Ad-19-56-001_original

Sestdien, 15.jūnijā,  Daugavpils Universitātē ar svinīgu apliecību saņemšanu noslēdzās projekts Latgales iedzīvotājiem “Atrodi Savu Aizraušanos”, kas tika rīkotas sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā, Daugavpils pilsētas domi un Daugavpils universitāti.

15 dienu mācības tika organizētas gan klātienē, gan online un tajās kopumā piedalījās vairāk nekā 150 cilvēku. Dažādu tautību dalībnieki no visas Latgales - Daugavpils, Līvāniem, Rēzeknes, Preiļiem, Aglonas, Subetes, Viļāniem, Krāslavas un citiem novadiem - apguva zināšanas un metodes, lai varētu atrast nozari un darbu, kas patiesi aizrauj, kā arī veicina komunikāciju un sadarbību.

Dalībnieki ne tikai mācijās klātienē un online vidē spēles veidā, bet arī savstarpēji dalījās ar atziņām, kā arī veidoja plānus par kopīgu sadarbību nākotnē. Projekta dalībniece Diāna norāda: ''Izsakot publiski savas problēmas, domas un plānus, cilvēki paliek sirsnīgāki, saprotošāki un cilvēcīgāki. Parādās jaunas idejas, jo komunikācija satuvina'',  savukārt Natālija atzīmē: ''Man pirmo reizi dzīvē sagribējās tā kārtīgi iemācīties latviešu valodu, lai brīvi un ar prieku komunicētu ar interesantiem, pozitīviem un labvēlīgiem cilvēkiem. Izdarīt to sevis dēļ, nevis valodas komisijas dēļ'' .

Projekta online sadaļu veidoja interaktīva spēle, kurā dalībnieki par uzdevumu izpildīšanu saņēma punktus. “Mani pārsteidza, cik ļoti spēles elementi, kā, piemēram, punktu krāšana, paties motivēja pildīt uzdevumus!,” atsauksmēs dalās spēles dalībniece Leila no Rēzeknes, kura atzīst, ka spēlē iegūtās metodes palīdzējušas ne tikai konkretizēt virzienu dzīvē, bet arī devušas izpratni, kā veidot veselīgus enerģiju noturošus ieradumus arī dzīvē.

Arī programmas un mācību centra ''Cilvēkam'' vadītājs Zuarguss Zarmass ļoti atzinīgi izsakās par projektu: “Dalībnieki bija ļoti aktīvi, iesaistījās, uzdeva jautājumus. Rekordliels skaits dalībnieku sasnieguši maksimālo iespējamo punktu skaitu spēlē, kas norāda uz lielo motivāciju sevi pētīt, attīstīt!”. Zuarguss norāda: ''Ņemot vērā dalībnieku lielo iesaisti mēs vēl šonedēļ līdz Līgo svētkiem turpināsim online spēli, kurā dalībnieki varēs turpināt attīstīt savas prasmes līderībā dažādās jomās - gan uzņēmējdarbībā, gan kopienu vadīšanā''.

“Atrodi Savu Aizraušanos” Latgalē bija bezmaksas online mācības Latgales iedzīvotājiem no 18 gadiem. Tās notika no 1. līdz 15.jūnijam, sadarbībā ar British Council pārstāvniecību Latvijā, Daugavpils pilsētas domi, Daugavpils universitāti un mācību centru “Cilvēkam”. Tajās dalībnieki apguva prasmes, kā meklēt savu īsto darbu, nozari, aizraušanos unikālā programmā ar emocionālā intelekta metodēm un spēles elementiem on-line un klātienes mācībās.

“Cilvēkam.lv” mācību centrs ir tapis kā domubiedru iniciatīva 2010. gadā, lai palīdzētu cilvēkiem attīstīt tās dzīves prasmes, ko izglītības sistēma līdz pat šim brīdim vēl nemāca - komunikācija, stresa vadība, empātija, motivētība, kā atrast savu aizraušanos u.c..

British Council ir Lielbritānijas starptautiska organizācija kultūras attiecību jomā. Tā rada starptautiskas iespējas Lielbritānijas un citu valstu iedzīvotājiem, kā arī veicina savstarpēju uzticēšanos visā pasaulē.

Preses relīzi sagatavoja:

Elīna Biseniece, Cilvēkam.lv

Tel. +371 28812333

E-pasts: elinabiseniece@gmail.com