Metalisti-19-001_original

Jūnija sākumā Rīgā norisinājās smagās mūzikas grupu konkurss “W. O. A. Metal Battle”, kurā noskaidrojās, kurš būs tiesīgs pārstāvēt mūsu valsti Eiropas lielākajā un prestižākajā metālmūzikas festivālā “Wacken Open Air”. Tas augusta sākumā notiks Vācijā. Apkopojot žūrijas vērtējumu un klausītāju balsojuma rezultātus, uzvaru sīvā cīņā guva daugavpilieši - “viking folk metal” brigāde “Varang Nord”. Piektdien, 14.jūnijā, ar viņiem tikās Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Tikšanās gaitā tika apspriesti vairāki jautājumi, kas saistīti ar mūzikas dzīvi un dažādu grupu darbību Daugavpilī. Jaunieši pastāstīja, ka “Wacken Open Air” festivālā, kas norisinās kopš 2009.gada un ik gadu pulcē vairāk nekā 110 000 klausītāju, par uzvaru cīnīsies 30 valstu pārstāvji. Uzvara konkursā un iespēja nest Daugavpils vārdu tik augsta ranga sacensībās viņiem ir liels prieks un pagodinājums. Patriotiskie jaunieši solīja godam aizstāvēt dzimtās puses vārdu, pārsteidzot klausītājus un skatītājus ar interesantām etno stilā veidotām dekorācijām un to, ka  festivālā pirmoreiz izskanēs dziesmas latgaliešu valodā.

Šī ir jau trešā reize, kad festivālā tiks pārstāvēta Latgale, un otrā – kad tajā izskanēs Daugavpils vārds.

Grupa “Varang Nord” dibināta Daugavpilī 2014.gadā. Tās sastāvā ir seši mūziķi, visi nāk no mūsu pilsētas. Viņi raksta un izpilda kompozīcijas latviešu, krievu un latgaliešu valodā. Piecu gadu laikā notikušas trīs turnejas Krievijā. Šogad, kad grupa svin 5 gadu jubileju, norisināsies koncerti Daugavpilī, Rīgā, Kauņā, Viļņā. Ieplānots arī Baltkrievijas un Igaunijas apmeklējums, bet 9.oktobrī – solo concerts Francijā.

Domes priekšsēdētājs apsveica jauniešus ar uzvaru un novēlēja veiksmīgu uzstāšanos, lai Daugavpils vārds skaļi un skaisti izskan arī metālmūzikas pasaulē.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.