Trivium2wh40kannouncementlv-001_original

Sestdien, 8. jūnijā, biedrība “Vēsturiskās Modelēšanas Klubs „Robeža”” aicina visus radošus galda spēļu, stratēģijas un fantastikas fanus iepazīties ar hobiju, kas to visu apvieno.

Warhammer 40.000 (WH40k) ir tā saucama ‘wargame’ — galda spēle, kura ļauj spēlētājiem izveidot armiju un ar to cīnīties pret oponentiem, imitējot militārās darbības tālas nākotnes izdomātajā pasaulē. Tikšanās laikā kluba pārstāvji pastāstīs un parādīs visus vaļasprieka pamatelementus, kas neaprobežojas tikai ar pašu galda spēli. Par pasauli, kurā notiek spēles darbības, profesionālie autori jau ir uzrakstījuši daudzus stāstus, romānus un pat dziesmas. Miniatūras, ar kuru palīdzību rīko kaujas, tiek pārdotas vienkrāsainas un “atdzīvināt” tās ar krāsu palīdzību — uzdevums pašam spēlētājam. Lai pretinieki atrastos vienādos apstākļos, spēles radītāji sagatavoja noteikumus, kurus spēlētājiem vajadzēs rūpīgi izpētīt. Pēc tā visa, lai panāktu uzvaru, katram no oponentiem ir jāapzinās savas armijas stipras un vājas puses, un, pēc tam, kā šahā, izmantojot pārdomātu stratēģiju, uzņemt virsroku pār pretinieku.

Tikšanās, kas notiks cikla “Trivium” ietvaros, noritēs biedrības “IIC Dino” telpā Daugavpils Jauniešu neformālās izglītības centra (Varšavas iela 45) otrajā stāvā. Cikla pasākumi ir domāti ne tikai izklaidei, bet arī stratēģiskas domāšanas attīstībai, radoša potenciāla atklāšanai un fiziskās attīstības uzlabošanai. Facebook lapa www.facebook.com/events/701947200223416.

Pasākumus atbalsta Daugavpils pilsētas dome.