Eiropas_velesanu_generalmeginajums_25.04._1_original

Ar rosinošām sarunām par līdzdalības nozīmi un atraktīviem priekšnesumiem no mūziķa Jorana Šteinhauera un dziedātājas Lidijas Breskas, pozitīvi un produktīvi noslēgušies Eiropas vēlēšanu ģenerālmēģinājumi Latgalē. 25. aprīlī TIKĀMIES noslēguma pasākumā Daugavpils Universitātē, lai uzzinātu un nosvinētu pašu organizēto mini vēlēšanu rezultātus. Jaunieši no 18 skolām un organizācijām, tai skaitā jūs, visa aprīļa garumā balsoja par sev būtiskām tēmām, kā arī "vilka plusiņus" un "svītroja" sev būtiskākās vērtības Eiropas Savienībā. PALDIES, ka ieradāties un bijāt klāt!

 

Foto atskats no pasākuma: http://ttimv.eu/daugavpils

Aicinām dalīties ar mūsu Facebook ierakstu par pasākumu jūsu skolas & organizācijas lapās vai savā profilā: http://ttimv.eu/fbdaugavpils

Pastāstīsim par Eiropas vēlēšanām skaļāk & plašāk! Pielikumā arī 2 īsi & praktiski informatīvie materiāli par Eiropas vēlēšanām 25. maijā, ko varat izmantot savos sociālajos tīklos vai izdrukāt!

 

Gatavojoties Eiropas vēlēšanām 25. maijā, visā Latvijā notiek jauniešu līdzdalības pasākumi #ŠoreizEsBalsošuTajos jaunieši piedalās praktiskos vēlēšanu ģenerālmēģinājumos, debatē par iespēju balsot jau no 16 gadu vecuma un diskutē par jauno vēlētāju līdzdalības nozīmi. Vēlēšanu ģenerālmēģinājumu ietvaros Daugavpilī, Preiļos, Krāslavā, Līvānos un daudzās citās Latvijas pilsētās jaunieši izmēģināja: kā balsot? Īpaši izveidotos vēlēšanu biļetenos un Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) orģinālajās vēlēšanu urnās jaunieši veica balsojumu par konkrētām pārmaiņām savā kopienā.

 

Fakti par Eiropas vēlēšanām un #ŠoreizEsBalsošu:

  • Latvijā ir aptuveni 280 000 jauniešu vecumā no 18 līdz 30 gadiem. Turklāt 25. maijā gaidāmajās Eiropas vēlēšanās 93 139 Latvijas jauniešiem būs iespēja balsot pirmo reizi.
  • Jaunatnes līdzdalības pasākumu ciklu #BalsoTu - KĀ, KĀPĒC, PAR KO? Eiropas Parlamenta birojs Latvijā sāka 2017. gadā. Šogad #BalsoTu pasākumi ir daļa no Eiropas vēlēšanu kustības #ŠoreizEsBalsošu.
  • Platformā www.šoreizesbalsošu.eu reģistrējušies jau vairāk nekā 240 tūkstoši eiropiešu un vairāk nekā 1400 Latvijas iedzīvotāju.
  • Kustībā #ŠoreizEsBalsošu aicināti iesaistīties visi eiropieši - gan tie, kuri Eiropas vēlēšanās piedalīsies pirmo reizi, gan tie, kas pie vēlēšanu urnām 25. maijā dosies atkārtoti.