Euprotects_26.03_original

Lai veicinātu Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāju izpratni par pārrobežu sadarbību dažādos drošības aspektos, Eiropas Komisija (EK) īsteno informatīvo kampaņu #EUprotects/ ES - sargājam kopā. Tās ietvaros notiks arī drošības tēmai veltīts reģionālo publisko diskusiju cikls «Cik droši tu jūties, dzīvojot Eiropā?» Pirmā diskusija notiks 26. martā plkst. 13:00 Daugavpilī, Marka Rotko mākslas centrā un to organizē Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā.

 

Interesenti tiek aicināti pieteikt savu dalību iepriekš: ej.uz/EUprotectsDaugavpils Dalība pasākumā ir bez maksas.

 

Tiks diskutēts par tādām tēmām kā: ES vērtības un to izmaiņas laika gaitā; indivīdi, kas rūpējas par drošību dažādās nozares, un viņu loma kopējās drošības uzturēšanā ES; par drošības „stingrajiem aspektiem” - ES kaujas grupām, PESCO, militārajām un civilajām misijām, kā arī terorisma un radikalizācijas draudiem un drošības “maigajiem” aspektiem - migrāciju, populismu, energodrošību un kiberdraudiem, un to ietekmi uz mūsu dzīvi Latvijā.

 

Diskusijā piedalās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i. Andris Kužnieks, Daugavpils Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns un Latvijas Zinātnes padomes eksperts Jānis Teivāns - Treinovskis un Rīgas Stradiņa universitātes docents, LĀI pētnieks Māris Andžāns.

 

Diskusiju vadīs Latvijas Ārpolitikas institūta pētniece Sintija Broka.

Diskusijas noslēgumā – sarunas pie kafijas.

Diskusija tiek īstenota Eiropas Komisijas informatīvās kampaņas "#EUprotects/ ES - sargājam kopā" un Latvijas Ārpolitikas institūta realizētā projekta “Eiropas Savienības sabiedrības un indivīda loma drošības veicināšanā Eiropā" ietvarā. 

Atklās multimediālu izstādes stendu

Kampaņas #EUprotects/ ES - sargājam kopā ietvaros Daugavpilī un citās Latvijas pilsētās būs apskatāms arī ceļojošais multimediālās izstādes stends. Tā ietvaros ikviens varēs izzināt drošības jautājumus, iepazīstot dažādu profesionāļu pieredzes stāstus. Pirmo reizi multimediālais stends būs skatāms Daugavpilī, kur to atklās 26. martā plkst. 11:30 Tirdzniecības parkā "SOLO", Rīgas ielā 9. Stenda atklāšanā piedalīsies Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja pienākumu izpildītājs Andris Kužnieks un viena no pieredzes stāstu varonēm - daugavpiliete Silvija Razminoviča.  

 

 

Informāciju sagatavoja:

Sintija Broka

LĀI pētniece