Media_lab_poster_universal_web_original

ASV Informācijas centrs Daugavpilī sadarbībā ar nevalstisko organizāciju TMS, Amerikas stūrīti Šauļos (Lietuvā) un ASV centru Narvā (Igaunijā) sāk medijpratības projektu “MediaLab/Baltics”. 

Projekta mērķis ir apvienot trīs Baltijas valstu jauniešus, kuri interesējas par medijpratību un mediju satura radīšanu. Projekta mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Tā nolūks ir pilnveidot jauniešu medipratību jeb zināšanu un prasmju kopumu, kas ļauj kritiski analizēt informāciju tiešsaistē vai drukātajos medijos un racionāli vērtēt tās ticamību. Vispirms jauniešu komandas trīs līdz piecu cilvēku sastāvā ir aicinātas piedalīties MediaLab ievadseminārā, kurš notiks 2019. gada 20. martā vienlaicīgi Daugavpilī, Šauļos un Narvā European Media Literacy Week ietvaros. Projekta ievadsemināram sekos “izaicinājums” trīs nedēļu garumā, kura ietvaros komandas veiks trīs radošus uzdevumus medijpratības jomā. Uzdevumus vērtēs projekta organizatori un pieaicinātie eksperti. Rezultātā katrā no trīs Baltijas valstīm tiks noskaidrota uzvarētāju komanda. Lietuvas, Latvijas un Igaunijas nacionālo konkursu uzvarētāji pulcēsies Daugavpilī, lai iegūtu jaunas zināšanas medijpratībā un noskaidrotu absolūto čempionu. Projekta čempionu komandas dalībnieki balvā saņems vērtīgas balvas, kuras varēs izmantot savu radošo ieceru piepildīšanai. 

Projekta reģionālie koordinatori:

Natālijai Oševerovai Latvijā (natalija.oseverova@lcb.lv), Gabrielei Tarutītei Lietuvā, (american@savb.lt) vai Jekaterinai Moisejevai Igaunijā (jekaterina.moisejeva@narvalib.ee).

Projektu atbalsta ASV vēstniecība Latvijā, Eiropas Parlamenta Multimediju centrs, Baltijas Mediju izcilības centrs, Radoša digitālā satura mārketinga aģentūra New Black, radio Baltkom.