Voting_eu_lv_original

Sveiki,

Mums visiem rūp Eiropas nākotne, jo mēs esam Eiropa, tāpēc ir būtiski 25. maijā piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās, lai Eiropu vadītu cilvēki, ar kuriem mēs lepojamies, kuriem mēs uzticamies.

Diemžēl pēdējos gados cilvēku aktivitāte vēlēšanās ir ļoti zema, īpaši jauniešu vidū.

Mums ir iespēja viņus pārliecināt doties uz vēlēšanām. Parādīsim jauniešiem iemeslus, kāpēc būtu jādodas vēlēt - kur, kad un kā piedalīties vēlēšanās.

 

Noderīgi materiāli:

· Vietne „Šoreiz es balsošu” https://www.soreizesbalsosu.eu/

· Eiropas Parlamenta Instagram konts, kurā ir daudz labu materiālu, ar kuriem dalīties: https://www.instagram.com/europeanparliament/

· Eiropas Parlamenta Youtube kanāls: https://www.youtube.com/user/EuropeanParliament/videos

· Jautājumi un atbildes par Eiropas Parlamenta vēlēšanām: http://www.europarl.europa.eu/latvia/media/static//images/import/sakums/praktiska-inform-cija-par-eiropas-v-l-san-m-latvij-.pdf

· Vietne „Ko manā labā dara Eiropa”: https://what-europe-does-for-me.eu/lv/home

 

Eiropas Parlaments aicina Eiropas vēlēšanās 2019 ne vien balsot, bet jau tagad iesaistīties procesā, pievienojoties iniciatīvai un reģistrējoties platformā www.ŠoreizEsBalsošu.eu No Eiropas jau iesaistījušies ap 150 000, no  Latvijas jau 1030 brīvprātīgo!

„Ikviena Eiropas, arī Latvijas pilsoņa balsij ir nozīme. Vēlēt jāiet nevis citu, bet sevis dēļ. Būsim atbildīgi pret sevi un citiem, aicinot balsot arī viņus!”( http://www.europarl.europa.eu/latvia/lv/pasakumi/2019/100-dienas-l-dz-eiropas-v-l-san-m-latvij-s-ksim-ar-starta-s-vienu-un-ener-lm-in-jumu-.html)


#šoreizesbalsošu

 

Ar cieņu
Jolanta Sermā
Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras
Komunikācijas daļas vecākā referente
Mūkusalas iela 41, Rīga, LV-1004, Latvija
Tālr.: +371 67356251
Fakss: +371 67358060
jolanta.serma@jaunatne.gov.lv