52582612_611478439302991_596271404920340480_n_original

16. un 17.februārī Varšavas ielā 45 notika apmācību spēles “Warhammer 40,000”, kuru rīkoja Inovatīvās izglītības centrs “DINO” un vēsturiskās modelēšanas klubs “Robeža”. Paralēli spēlēm norisinājās arī miniatūru krāsošanas meistarklase.

Klubā “Warhammer 40,000” (Varšavas ielā 45-212) startēja zemju iegūšanas bezgalīgā kara kampaņa, kuras ietvaros norisinājās 2 spēles.

 

Pirmā misija: Lamatas


Izlūkošana, Tūkstotis Dēlu armija informēja tās līderi Arimanu par bruņu mehāniskās tau kolonnas kustību. Arimans lika sarīkot lamatas un iznīcināt konvoju. Izrādījās, ka konvojs pavadīja svarīgu Tau līderi. Svarīgākajā brīdī, kad Tau atradās uz iznīcināšanas robežas, Tau komandieris viltīgi izraisīja stratēģisku gaisa triecienu. Ar tankkuģu atbalstu tika iznīcināti Tūkstotis Dēlu galvenie spēki. Tau varēja pārgrupēties un ar vienotu fronti devās uzbrukumā un vajāja Dēlus, iznīcinot tos no droša attāluma. Arimans apturēja Tau kolonnu un nedeva iespēju nokļūt līdz galamērķim, taču Tau izdevās saglabāt trieciena spēku turpmākajām cīņām. No kaujas lauka tika savāktas Tūkstotis Dēlu bruņas un pelni, lai atkal augšāmceltu kritušos karavīrus.

 

Otrā misija: Patruļa


Teritorijas izlūkošanas laikā avangards Tau sadūrās ar Tūkstotis Dēlu karavīru  bruņotu spēku. Protams, bez asinīm neiztika. Tūkstotis Dēlu armija šķērsoja apkārtni Arimana, prinča Demona un burvja vadībā. Viegli bruņots Tau nesāka cīņu, viņu prioritāte bija palikt stiprākiem un pēc iespējas atkāpties. Komanda XV25 saņēma triecienu un, sabotējot, XV25 iznīcināja vienu no Tūkstotis Dēlu komandieriem un saņēma pilnu pretuzbrukuma spēku. Un, lai galu galā novērstu Dēlu uzmanību, Tau izsauca gaisa spēkus. Drosmīgais pilots piesaistīja sev uzmanību, lai novērstu Dēlu bruņu tehniku. Ar savu rīcību viņš izglāba izlūkošanas komandu, bet pats tika apspiests. Tau atkāpās no sektora, bet savāktā informācija par Tūkstotis Dēliem būs noderīga nākamajās cīņās. Tūkstotis Dēlu armija joprojām kontrolē visu planētu un neļauj nevienam ielauzties.

 

Informāciju sagatavoja:

Inovatīvās izglītības centrs “DINO”