50324505_979044695625665_5024196195321380864_n_original

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina pieteikties organizācijas JSPA administrētā Eiropas Komisijas jaunatnes informācijas tīkla Eurodesk reģionālā koordinatora pakalpojumu sniegšanai 2019. gadā un sadarbībai informācijas punkta statusā. Par reģionālo koordinatoru vai informācijas punktu var kļūt gan nevalstiskās organizācijas, gan arī jauniešu centri, bibliotēkas, skolas vai pašvaldības.

Eurodesk tīklā visā Eiropā šobrīd strādā jau vairāk nekā 1200 jaunatnes speciālistu 35 valstīs. Šī tīkla mērķis ir informēt jauniešus par mobilitātes iespējām Eiropā, kā arī veicināt jauniešu aktīvu līdzdarbošanos sabiedriski politiskajā dzīvē. Eurodesk ar savu darbību atbalsta programmas “Erasmus+” un Eiropas Solidaritātes korpuss, informējot jauniešus par viņu plašajām iespējām. Plašāk par Eurodesk var lasīt www.eurodesk.lv vai www.eurodesk.eu tīmekļa vietnēs.

Eurodesk reģionālie koordinatori Latvijā organizē informatīvus pasākumus par programmām Erasmus+ un Eiropas Solidaritātes korpuss, Eurodesk un Eiropas Jaunatnes portālu saskaņā ar aģentūras noteiktajām prioritātēm, izplata informāciju par jauniešu iespējām, sniedz konsultācijas minētajos jautājumos utt. Reģionālajiem koordinatoriem ir tiesības pretendēt uz finansējumu pasākumu organizēšanai, piesakot tos aptaujā par pasākumu rīkošanu reģionos.

Eurodesk informācijas punkti Latvijā uz brīvprātības principa un savu iespēju robežās organizē pasākumus par programmām Erasmus+ un Eiropas Solidaritātes korpuss, Eurodesk un Eiropas Jaunatnes portālu saskaņā ar aģentūras noteiktajām prioritātēm, izplata informāciju par jauniešu iespējām, sniedz konsultācijas minētajos jautājumos, bet nesaņem finansiālu atbalstu. Gan reģionālie koordinatori, gan informācijas punkti saņem informatīvos materiālus, programmu reprezentācijas priekšmetus un bezmaksas mācības zināšanu pilnveidei.

Aprakstu pakalpojumam/ sadarbībai un prasības pretendentiem, lūdzu, skatiet pielikumā.

Pieteikuma anketa pieejama tiešsaistē un aizpildāma līdz 4.februārim (ieskaitot):https://goo.gl/forms/8LjbNJOmIevTUkmi2

JSPA atlasīs sešus reģionālā koordinatora pakalpojuma sniedzējus un 10 – 15 informācijas punktus, vērtējot pretendentu atbilstību.


Jautājumu gadījumā rakstīt uz e-pastu vai zvanīt.

Arita Zvejniece

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras

Starptautiskās sadarbības un atbalsta daļas projektu koordinatore

Eurodesk nacionālā koordinatore

Mūkusalas iela 41, Rīga, LV-1004, Latvija

Tālr.: +371 67251180

Fakss: +371 67358060

arita.zvejniece@jaunatne.gov.lv

Seko Eurodesk Latvia Facebook lapai un uzzini jaunākās iespējas pirmais!

Piesaistītie faili: