13dbb9c2-39e7-4b38-9f05-c8c595db2d56_original

Marts ir bērnu un jauniešu jaunrades mēnesis Daugavpilī. Ar ko šoreiz mūs iepriecinās Starptautiskais konkurss festivāls  „Sapņi piepildās!”?

Protams, ar daudzām balvām un nominācijām.
Lidojums lidmašīnas vai lidojums bezsvara stāvoklī? Būs! Un par ko sapņojat Jūs...
Vai par eksotisku vizināšanos ar suņu pajūgu?  Daivingu? Ar akvalangu?? Par izjādi ar zirgu..  Sapņi piepildās!

Dziesmas ieraksts profesionālajā studijā!? Sapņi piepildās!!
Taču par to mazliet vēlāk.

Visu iecienītais pasākums norisināsies Daugavpilī jau piekto reizi.
Konkurss aug plašumā. Sākumā tas ilga tikai vienu  dienu, tagad nu jau divas.
2.-3.martā Daugavpilī ieradīsies dalībnieki no dažādām valstīm un pilsētām – deju un vokālie kolektīvi. Talantīgi dažāda vecuma un tautību solisti dziedās, dejos, pārsteigs stingro, taču taisnīgo starptautisko žūriju ar cirka numuriem, spēlēs dažādus instrumentus.

Parasti ir daudz gan solo numuru, gan dietu, ir pat trio un kvarteti. Skatītājus neapšaubāmi priecēs arī lieli kolektīvi. Kultūras nams  „Vārpa” ir slavens ar savu labo skatuvi. Uz tas tiek ar prieku dejota gan klasika, gan moderns, gan arīdzan ielu un tautas dejas. Pat visus valdzinošās austrumu dejas .
Interesanti, ka līdztekus dalībniekiem no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas šoreiz plānota liela kolektīva ierašanās no Polijas un Ukrainas.

Pērn konkursa uzvarētāji no Baltkrievijas aizveda mājās dāsnu balvu no firmas „Mari”. Ceļojums 350 eiro vērtībā ar atklātu datumu  devās uz Minsku. Balvas ieguvējs bija talantīgais kolektīvs „Karameļķi”.
Savukārt dziesmas ierakstu profesionālajā studijā „Anima” un ceļojumu ar burinieku aizveda sev līdzi  talantīgā dziedātāja Karolīna Lando no Lietuvas.

Interesanti, kurš uzvarēs šoreiz? Varbūt Jūs vai kādi no Jums pazīstamiem Talantiem?!
Festivāla „Sapņi piepildās” dalībniekus un viesus 2.martā priecēs arī interesanta modes skate. Tās tēma patiks it visiem: Talantīgā ģimene.  Kā skaistie modeļi uz skatuves kāps dalībnieki, viņu māmiņas, māsas un pat pedagogi!!
Daudz pieteikumu tiek saņemts no jauniem izpildītājiem nominācijā DEBIJA.
Tā ir lieliskā iespēja pirmo reizi parādīt savu sniegumu uz lielās skatuves. Turklāt zinot, ka komisijas locekļi sapratīs, kad ir satraukums dēļ pirmās uzstāšanās reizes un kur vienkārši mazliet nogāja greizi vai kaut ko neiemācījās līdz galam... Priecē arī tas, ka jauniņos nesalīdzina ar pieredzējušiem izpildītājiem.
Ir arī visnotaļ nopietna nominācija „Autora sniegums”. Bieži vien pieredzējuši vokālisti mūs priecē ar sarežģītām autordziesmām.
Daudzi pat ļoti jauni Talanti dzied itāļu, franču valodā..

Nominācija „Ārvalstu hīts”. Ir arī džezs un folklora, estrādes vokāls. Arīdzan akadēmiskais vokāls klavieru pavadījumā..
Un kādi cirka numuri! Vienkāršu super... Tie ir gan talantīgie viesi no Kauņas, gan populārais kolektīvs „Vivat” no Daugavpils.

Starptautiskā konkursa festivāla devīzi „Sapņi piepildās!” zina visi. Tā ir vienkārša:
Ikviens konkursa dalībnieks tiks apbalvots!
Viņus gaida lieliski kausi, medaļas un diplomi. Arī dāsnu sponsoru balvas.
Spēle „Mafija”, peintbols, lāzertags, izklaides bērniem.

Aicinām piedalīties arī jūs, dārgie Talanti!
Pieteikumi dalībai vēl joprojām tiek pieņemti. Var uzrakstīt vēstuli organizatorei zanna189@inbox.lv;
aplūkot informāciju un fotogrāfijas tīmekļa vietnē www.konkurs.lv vai vienkārši piezvanīt konkursa rīkotājai Žannai Miņenkovai +371 26566741.

Iespējams, tieši šis konkurss palīdzēs jums vai jūsu bērniem (skolēniem) iegūt lielāku pieredzi, kļūt pārliecinātākiem un mērķtiecīgiem ne tikai jaunradē, bet vienkārši turpmākajā dzīvē.