Img_9000_original

7. decembrī Madonas kultūras namā notika konkursa “Labākais darbā ar jaunatni 2018” uzvarētāju apbalvošana. Konkursu organizēja Izglītības un zinātnes ministrija ar mērķi popularizēt darbu ar jaunatni un tā nozīmi jauniešu pilnvērtīgai un vispusīgai attīstībai, tādā veidā veicinot jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanos, kā arī rosināt pašvaldības un jaunatnes organizācijas izvērtēt īstenotās aktivitātes jaunatnes jomā.

Konkursa nominācijās tika izvirzīti 46 kandidāti, no kuriem tikai 9 balvā saņēma Supermena piemiņas figūru.

2018. gada konkursa nominācijas un uzvarētāji:

· Straujākais lēciens darba ar jaunatni attīstībai pašvaldībā (2017. – 2018. gadā) – Siguldas novada pašvaldība;

· Darba ar jaunatni tradīcijām bagātākā pašvaldība – Jelgavas pilsētas pašvaldība;

· Inovatīvākā pašvaldība darba ar jaunatni attīstībai vietējā līmenī – Ikšķiles novada pašvaldība;

· Darbīgākā jaunatnes organizācija, biedrība vai nodibinājums, kas veic darbu ar jaunatni līdzdalības veicināšanai jauniešu vidū – Valmieras novada fonds;

· Aktīvākā jaunatnes organizācija, biedrība vai nodibinājums, kas veic darbu ar jaunatni nacionālā mērogā – biedrība “Latvijas mazpulki”;

· Uzlecošais jaunatnes darbinieks (viens gads aktīvā darbā jaunatnes jomā) – Jurgita Bareika;

· Aktīvākais jaunatnes darbinieks (2017. – 2018. gadā) – Ieva Ozoliņa;

· Pieredzes bagātākais jaunatnes darbinieks – Jeļena Grīsle;

· Darbīgākais jauniešu centrs (2017. – 2018. gadā) – Tukuma novada multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs.

 

Kandidātu vidū bija arī Daugavpils pārstāvji. Nominācijā „Darbīgākā jaunatnes organizācija, biedrība vai nodibinājums, kas veic darbu ar jaunatni līdzdalības veicināšanai jauniešu vidū” tika izvirzītas 2 Daugavpils biedrības –"Daugavpils pilsētas skolēnu parlaments" un "D-JUNO".

Nominācijā „Aktīvākais jaunatnes darbinieks (2017.-2018.gadā)” izvirzīts Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļas vecākais jaunatnes lietu speciālists Artjoms Pučinskisun Daugavpils breika deju skolas treneris Andžejs Začiņajevs.

Madonas novads, kurš šī gada garumā pildīja Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2018 pienākumus, svinīgi pasniedza Jauniešu galvaspilsētas ceļojošo kausu Ikšķiles un Olaines novada apvienībai.

Svinīgo pasākumu papildināja muzikāli un deju pārsteigumi, kurus sniedza Alūksnes Bērnu un jauniešu centra džambu pulciņš “Djembe beat”, Madonas mūziķe Nadīna Stirniniece, Madonas muzikālā apvienība un bērnu un jauniešu deju kolektīvi.


Informāciju sagatavoja:

Jaunatnes nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste

Gunta Jerlikova

jaunatne@daugavpils.lv