Eglite-iededzies-001_original

Sestdien, 8.decembrī, Daugavpils centrā, Vienības laukumā, ikviens tiek aicināts uz  galvenās pilsētas svētku egles iedegšanas, Rūķu namiņa un Slidotavas atklāšanas pasākumu.

Dienas aktivitātes Vienības laukumā sāksies jau plkst. 11.00, kad savu darbību uzsāks „Dzīvnieku sēta”. Tajā līdz pat plkst. 15.00 būs iespēja apskatīt punduraitiņas, trusīšus, alpakus un citus dzīvnieciņus.

Plkst. 16.30 aktivitātes sāksies arī uz svētku skatuves Vienības laukumā, kad Daugavpils teātra aktieri visus bērnus un viņu vecākus aicinās uz teatralizētu uzvedumu „Kā Ruksīši Ziemīšus glāba”. Plkst. 17.00 notiks gaidītākais brīnums – tiks iedegta galvenā Daugavpils pilsētas svētku egle. Lai šī gada skaistule mūs tik pat krāšņi priecētu arī visu pārejo svētku laiku, Daugavpils skolu audzēkņi un nacionālo biedrību pārstāvji aicinās ikvienu klātesošo iesaistīties riņķa rotaļdejās. Tie būs 10.vsk., 12.vsk., 13.vsk.,15.vsk., J. Raiņa 6.vsk., Saskaņas psk. audzēkņi un latviešu, latgaliešu, baltkrievu, ukraiņu, ebreju, krievu, tatāru, lietuviešu biedrību pārstāvji.

Šajā dienā durvis vērs arī Rūķu namiņš un blakus esošās darbnīcas, kas apmeklētājus atkal pārsteigs ar jaunumiem – mazo darboņu noformējumā būs vērojamas mūsu valsts dzimšanas dienas noskaņas, katrs rūķītis mūs iepazīstinās ne tikai ar savu amata prasmi, bet arī ar savu vārdiņu, savukārt galvenā Rūķu māja šoreiz rotāsies baltos toņos.

Svētku turpinājumā savu darbību ar Ledus sporta skolas mazo hokejistu spēli uzsāks arī slidotava. Tāpēc aicinām ikvienu klātesošo iesaistīties līdzjutējos un atbalstīt mazo hokejistu spēli.

Tiekamies 8.decembrī Vienības laukumā!

Papildus informācija:

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde

tālr.: 65476799

www.kultura.daugavpils.lv