Futbols-18-72-001_max_original

BFC Daugavpils/Progress futbolisti sestdien savu skatītāju priekšā ar 4:0 sagrāva SK “Super Nova”, nodrošinot sev pirmo vietu Latvijas 1. līgas čempionātā. Uzvara ļāvusi garantēt vietu nākamās sezonas Virslīgas čempionātā.

“Super Nova” bija pēdējā mūsu vienības konkurente cīņā par pirmo vietu. Savā laukumā pirmās vietas nodrošināšanai Daugavpilij pietika pat ar neizšķirtu, tomēr mūsu puiši dominēja laukumā un tika pie drošas uzvaras.

Rezultātu 7. minūtē pēc tālas Kirila Iļjina piespēles atklāja Sedriks Kuadio. Neskatoties uz to, ka pirmajā puslaikā netrūka citu vārtu gūšanas momentu, rezultāts pēc 45 minūtēm palika 1:0 Daugavpils labā.

Otros vārtus spēlē mūsu komanda guva 59. minūtē, kad pēc Sedrika piespēles veiklākais vārtu priekšā bija turnīra labākais snaiperis Vugars Askerovs. Pēc sešām minūtēm savus 4. vārtus sezonā guva Jurijs Sokolovs, kurš sita precīzi pēc Valerija Afanasjeva centrējuma. Punktu spēlei pielika brazīlietis Marčio, kurš izmantoja pretinieku vārtsarga kļūdu, panākdams 4:0!

Šī uzvara garantēja mūsu komandai 1. vietu čempionātā, kā arī iespēju nākamajā sezonā atgriezties Virslīgā! Pēdējo 1. līgas spēli Daugavpils aizvadīs 11. novembrī viesos Tukumā!