Vasaras-olimpiade-001_max_original

23. oktobrī notika Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) izpildkomitejas sēde, kurā skatīja jautājumu par VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiādes norises vietu. Izvērtēja divu pretendentu, Daugavpils un Jelgavas, pieteikumus. Ar balsu vairākumu tika lemts par labu Olimpiādes norisei Jelgavā.

Daugavpili izpildkomitejas sēdē pārstāvēja pilsētas Sporta pārvaldes vadītājs Juris Stivriņš un Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieks ekonomikas jautājumos Jānis Čakstiņš. Pēc prezentācijas pretendentiem tika uzdoti vairāki jautājumi par Olimpiādes norisi un tās tehnisko nodrošinājumu.

Viens no plašāk apspriestajiem jautājumiem bija vieglatlētikas sacensību organizēšana. Mūsu pašvaldība bija panākusi vienošanos ar Jēkabpili, kur ir vieglatlētikas stadions, kas atbilst visiem Eiropas Savienības standartiem. Gadījumā, ja būtu nolemts par labu Daugavpilij kā Olimpiādes norises vietai, vieglatlēti sacenstos Jēkabpils stadionā, bet no Daugavpils puses tiktu nodrošināta viņu regulāra transportēšana, lai sportisti varētu apmeklēt citas sacensības un apskatīt mūsu pilsētu.
Bija jautāts arī par finansējumu, ko pilsēta ir gatava ieguldīt spēļu norisē. Pēc Daugavpils speciālistu aprēķiniem, Jaunatnes Olimpiādes uzņemšana varētu izmaksāt pilsētai ap 100 000 euro. Jelgava šim mērķim gatava tērēt divreiz vairāk – ap 200 000 euro.

No komisijas puses izskanēja arī jautājums par politiskās situācijas stabilitāti pilsētā. Daugavpils Sporta pārvaldes pārstāvis, atbildot uz to, norādīja, ka sportam jābūt ārpus politikas.

Pēc prezentāciju uzklausīšanas un jautājumu uzdošanas   pretendentiem, komisija ar balsu vairākumu lēma par labu VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiādes norisei Jelgavā, uzsverot, ka Daugavpilij ir ļoti labas izredzes uzņemt IX Latvijas Jaunatnes Olimpiādi, kas norisināsies 2021.gadā. Sastādītais pieteikums atbilda visām prasībām. Lielākais mīnuss bija ES standartiem atbilstoša vieglatlētikas stadiona neesamība mūsu pilsētā.

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.