8989_original

Plāno rakstīt “Erasmus+: Jaunatne darbībā” programmas Stratēģiskās partnerības projektu un iesniegt 4. oktobra projektu konkursā, bet nezini ar ko, lai sāk? Atnāc uz Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru (JSPA) un uzzini!

Atgādinām, ka tuvojas 4. oktobra projektu konkurss, kurā var iesniegt Stratēģiskās partnerības projektus labās prakses apmaiņai, tai skaitā, starptautiskās jauniešu iniciatīvas.

Stratēģiskās partnerības labās prakses apmaiņai projektu mērķis ir ļaut organizācijām attīstīt un stiprināt sadarbības tīklu, paaugstināt savu darbības kapacitāti starptautiskā līmenī, kā arī apmainīties un salīdzināt idejas, prakses un metodes.

Starptautisko jauniešu iniciatīvu projektu mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti, uzņēmīgumu un sociālo atbildību. Starptautiskos jauniešu iniciatīvas projektus ierosina, izplāno un īsteno paši jaunieši.

Ja Tevi interesē kāds no šiem projektu veidiem, bet trūkst pietiekamas informācijas, lai attīstītu savu ideju līdz galam un aizpildītu projekta pieteikumu, tad 5. septembrī nāc uz JSPA informatīvo pēcpusdienu par programmas “Erasmus+: Jaunatne darbībā” 2. pamatdarbības Stratēģiskās partnerības labās prakses apmaiņai (t. sk. starptautiskās jauniešu iniciatīvas) projektiem.

Pasākuma laikā apskatīsim šādas tēmas:

- Kas ir Stratēģiskās partnerības projektus labās prakses apmaiņai projekti un to būtiskākās iezīmes?

- Kā kvalitatīvi aizpildīt projekta pieteikumu?

- Kā veidojas projekta budžets?

 

Pasākuma vieta:

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, Mūkusalas iela 41, Rīga

Pasākuma laiks: 5.septembris plkst.14.00

 

Pasākumu būs iespēja vērot arī tiešsaistē.

 

Lai pieteiktos pasākumam, lūdzu aizpildīt elektronisko pieteikšanās anketu: https://ej.uz/mgy2  līdz 3. septembra plkst. 17.00.

 

Par programmu “Erasmus+”

Programma „Erasmus+” sniedz iespēju darboties neformāli, veidot un īstenot projektus starptautiskā līmenī, sadarboties ar citu valstu jauniešiem, iegūt nozīmīgas prasmes un iemaņas, attīstot jaunatnes jomu Eiropā un Latvijā. Programmas mērķis ir veicināt Eiropas pilsonības apzināšanos un iesaistīt jauniešus Eiropas nākotnes veidošanā.

 

Izglītības un zinātnes ministrija ir atbildīgā ministrija par programmas “Erasmus+” īstenošanu Latvijā, savukārt Valsts izglītības attīstības aģentūra un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra  nodrošina  programmas ieviešanu. Par projektu konkursiem jaunatnes jomā vairāk var uzzināt www.jaunatne.gov.lv sadaļā „Erasmus+”. Savukārt par izglītības un mācību jomas projektiem - www.viaa.gov.lv sadaļā „Erasmus+”.

 

Par Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru

JSPA darbojas kopš 1999. gada. Tā ir izglītības un zinātnes ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir veicināt jauniešu aktivitāti un mobilitāti, līdzdalību jaunatnes brīvprātīgajā darbā, neformālās izglītības un jaunatnes informācijas programmās un projektos, kā arī veicināt jauniešu neformālo izglītību saistībā ar mūžizglītību.

 

JSPA administrē dažādas starptautiskas un nacionālas programmas: “Erasmus+: Jaunatne darbībā”; “Eiropas Solidaritātes korpuss”; Eiropas Komisijas informācijas tīklu jauniešiem Eurodesk, eTwinning, Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmu, Jauniešu garantijas projektu “PROTI un DARI!”. Kopējā summa, kas pieejama JSPA administrēto programmu projektu īstenošanai 2018. gadā ir vairāk nekā 6 miljoni eiro.

 

 

Jautājumu gadījumā, droši raksti vai zvani:

Jutai Reķelei, projektu vadības un uzraudzības daļas projektu koordinatorei

Tālr. 67358062, e-pasta adrese: juta.rekele@jaunatne.gov.lv