Apmacibas_original

5. – 10. jūlijā Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes nodaļa organizēja apmācības Jauniešu domei un brīvprātīgajiem „Brīvs un prātīgs”.

Apmācības tika organizētas ar mērķi izvērtēt jauniešu domes darbības rezultātus 2016./2017. gadā, un sagatavot rekomendācijas Daugavpils jaunatnes lietu konsultatīvās komisijas darbam ar projektu „Daugavpils pilsētas pašvaldības jaunatnes politikas plānošanas dokumenta izstrāde”. Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2018. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Apmācības notika  atpūtas vietā "Višķezers".  Uz apmācībām vietu skaits bija ierobežots, tāpēc, iepriekš notika reģistrācija. Dienas laikā, visas vietas tika aizpildītas.

Apmācību sākumā, Daugavpils pilsētas Jauniešu dome analizēja savas darbības rezultātus. Apmācību dalībnieki izstrādāja rekomendācijas jauniešu pasākumiem Jauniešu nodaļai. Kā arī, notika diskusija un pieredzes apmaiņa par skolēnu padomēm un citām jauniešu organizācijām.

Apmācību laikā, dalībnieki diskutēja par brīvprātīgā darba lomu vietējā sabiedrībā. Pēc diskusijām dalībnieki dalījās ar brīvprātīgā darba veiksmes stāstiem, un brīvprātīgā darba iespējām  dažādās jomās: kultūras, sociālajā, vides un izglītības.

Apmācību turpinājumā dalībnieki pārdomāja savu dalību Jaunatnes nodaļas organizētajos pasākumos, kuri vērsti uz brīvprātīgā darba popularizēšanu.

Visas izstrādātās rekomendācijas un idejas par jaunatnes lietām Daugavpils pašvaldībā tika  apkopotas un nodotas Jaunatnes nodaļai un Daugavpils pilsētas Jauniešu domei. Jaunatnes nodaļa kopā ar Jauniešu domi izmantos iegūtos datus Daugavpils pilsētas pašvaldības jaunatnes politikas plānošanas dokumenta izstrādē.

Noslēgumā Jaunatnes nodaļa kopā ar jauniešiem izstrādāja plānu dalībai pēdējā konkursa posmā „Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019”. Pēdējā konkursa posmā notiek sabiedrības balsojums ŠEIT .

Papildus informācija:

Artjoms Pučinskis

27028209