Liela_talka1_original

Pirmssvētku nedēļa pilsētā noritēja, gatavojoties gaidāmajai Lielajai talkai.

Skolēni tajā piedalījās jau darba dienu laikā, bet darba kolektīvi, sabiedriskās organizācijas, kā arī ģimenes novāca pilsētas teritorijas piektdien un sestdien.
Gribētāju sakārtot vietu, kurā dzīvojam, šogad bija daudz. Daugavpilī talkā piedalījās vairāk nekā 1500 cilvēku, kurus apvieno 99 kolektīvi. Tika sakārtotas 146 vietas pilsētas teritorijā.
Daugavpils pilsētas domes darbinieki kopa Daugavas krastu posmā no Siltumstacijas līdz uzņēmumam ,,Daugavpils ūdens”. Gružu savāca daudz: ieplānoto simts maisu nepietika, nācās operatīvi pievest.
Piedaloties talkā, saproti, ka sodu sankciju pastiprināšana par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu neievērošanu, ir vienkārši nepieciešama.
Administratīvās komisijas priekšsēdētāja Ruta Velika bija nepatīkami pārsteigta, ieraugot savākto gružu daudzumu: tagad noteikumu pārkāpēji nevarēs atpirkties ar minimālo sodu par pilsētas teritorijas piesārņošanu.
Un ko gan tikai nesavāca šajā reizē Daugavas krastā: vecās automobiļu riepas un televizorus, plastikāta pudeles, papīru un vecas lupatas, sarūsējušas konservu bundžas un polietilēna maisus, vecas mēbeles un savu laiku nokalpojušās automobiļu detaļas. Tas viss piesārņo apkārtējo vidi un nokļūst upē.
Atzīsim, ka Latvijas simtgadei mēs tā arī nepadarījām mūsu seno labo Daugavpili par vistīrāko un zaļāko pilsētu valstī. Vai tiešām tikai naudas sodi motivē nemēslot tur, kur dzīvojam?

Domes darbinieki sakopa Daugavas krastu