Lieldienu_dekori_original

Jau vairākus gadus Lieldienu laikā Daugavpils pilsētu rotā krāšņas olas, kuras veido “Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola “Saules skola”” kopā ar Daugavpils pilsētas domi. Akcijā “Krāšņākā Lieldienu ola” piedalījušies gan Saules skolas audzēkņi, gan Daugavpils vispārizglītojošo skolu komandas. Akcijas rezultātā tapuši mākslas objekti – Lieldienu olas, kuras tiek izstādītas pilsētvidē, priecē daugavpiliešus un pilsētas viesus.

Šogad Saules skola kā Latgales reģiona mākslas un dizaina profesionālās ievirzes izglītības metodiskais centrs aicinājis atsaukties reģiona mākslas un mūzikas skolas, lai, kopīgiem spēkiem veidotu Lieldienu olu galeriju Daugavpils centrā.

Šodien, 13.martā semināra ietvaros Daugavpils Universitātes Dabaszinātņu korpusā pulcējās 15 akcijā pieteikušās mākslas skolas no Latgales un arī viesi no Zarasu mākslas un mūzikas skolas. Mākslinieki pēc pašu veidotajām skicēm apgleznoja savu Lieldienu olu. Jāatzīst, ka visas pieteikušās skolas arī piedalījās šajā seminārā.

Gatavojot skices, skolas tika aicinātas domāt par olu ne tikai kā tradicionālu Lieldienu rotājumu, bet plašāk- kā absolūtu sākuma simbolu. Akcijas dalībnieki tika aicināti iedvesmu smelties mākslas vēsturē, iejusties seno vai mūsdienu mākslinieku lomā un ar jaunu sparu veidot pašiem savu mākslas darbu.

Jau rīt, 14. martā Lieldienu olas tiks izstādītas Rīgas ielā, Skulptūru dārzā, tādēļ aicinām visus iedzīvotājus un pilsētas viesus aplūkot košos pilsētas rotājumus, kuri ienesīs pavasara dvesmu  iedzīvotāju sirdīs!