Sporta_laureats1_original

16. februārī Daugavpils Latviešu kultūras centrā notika ikgadējā apbalvošanas ceremonija „Gada sporta laureāts”. Tas ir viens no lielajiem pasākumiem, kad pilsētas Dome saka paldies sportistiem, kuri ar saviem sasniegumiem popularizē dzimto pilsētu ne tikai tās mērogā, bet sasniedz ļoti labus rezultātus Eiropas čempionātos un pasaules mēroga sacensībās. Savā svētku uzrunā, Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs uzsvēra, ka Daugavpils var lepoties ar saviem sportistiem, kuru sasniegumi sekmē pilsētas atpazīstamību pasaulē.

„Gada sporta laureāts” apbalvošanas ceremonija sapulcēja Daugavpils pilsētas labākos sportistus, trenerus, sporta skolotājus. Domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis, uzrunājot cienījamo publiku, atzina, ka sportam piemīt spēks, kurš apvieno sabiedrību.


Ceremonijas laikā īpaši tika godināti cilvēki, kuri veltījuši savu dzīvi sportam un arī izaudzinājuši ne vienu vien jauno sportistu paaudzi.
Katra sportista sūro ikdienas treniņu labākais nopelns ir panākumi, savu sasniegumu pilnveidošana un uzvara, pirmām kārtām, pār sevi. Tas īpaši attiecas uz paraolimpiskiem sportistiem, kuri, pārvarot fiziskās grūtības, sporto, jo pēc viņu domām, kustība – tā ir dzīve. Sportisti tika apbalvoti 12 nominācijās. Kopā apbalvojumus saņēma 15 sportisti, 3 treneri, 2 sporta skolotāji, 1 žurnālists, 1 komanda, 1 pasākums.
Tika pasniegti arī pilsētas Domes Pateicības raksti gada sadarbības partneriem, par ieguldījumu Daugavpils sportā un pateicības treneriem.
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa