Enas_dome1_original

Ēnu dienas Daugavpils Domē noritēja 14. un 15. februārī.

Viss tāpēc, ka gribētāju pavērot, kā strādā pašvaldības struktūras, pilsētas mērs un viņa vietnieki, šogad bija pietiekoši. 46 jaunieši un jaunietes ēnoja Jaunatnes nodaļas, Sabiedrisko attiecību nodaļas, Pilsētplānošanas, vides un būvniecības departamenta, Juridiskā departamenta speciālistus. Sava ēna bija arī Izglītības un kultūras komitejas priekšsēdētājam Jānim Dukšinskim.
Daugavpils pirmais vicemērs Igors Prelatovs, uzņemot savas ēnas, sākumā viņiem pastāstīja par pašvaldības struktūras īpatnībām, kādas ir atbildības sfēras, pildot šī amata pienākumus, un pēc tam sarīkoja ekskursiju pa galvenā pilsētas ofisa telpām. Paralēli nācās atbildēt arī uz skolēnu jautājumiem.
15. februārī ēnas atnāca pavērot Domes priekšsēdētāja Riharda Eigima darbu. Savā blīvajā darba grafikā mērs atrada laiku un neformālos apstākļos aprunājās ar jauniešiem. Un šeit izveidojās nopietns divpusējs dialogs par jauniešu problēmām pilsētā. Daugavpils domes priekšsēdētājs iztaujāja skolēnus par viņu redzējumu, kā varētu attīstīties jauniešu politika, par pasākumiem, kuri ir nepieciešami jaunajai paaudzei. Rihards Eigims atzīmēja tādu neformālo tikšanos nozīmīgumu un novēlēja savām ēnām saņemt labu izglītību un padomāt par politisko karjeru, lai nākotnē viņi varētu strādāt pilsētas labā. Kā tiek pieņemti lēmumi, skolēni ieraudzīja, kad apmeklēja Domes komiteju sēdes. Atzīmēsim arī, ka visi pasākuma dalībnieki saņēma no Domes piemiņas dāvanas.
Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

Domē divas dienas viesojās ēnas