%c4%92nu_diena_2017__jaunatne_original

14. februārī, aktīvas, enerģijas piepildītas un idejām bagātas 8 ēnas ciemojās Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļā un Jauniešu neformālās izglītības centrā. Ēnotāji iepazinās ar jaunatnes lietu speciālista un vecāko jaunatnes lietu speciālistu darba ikdienu. Uzzināja vairāk par pasākuma idejām un to realizāciju, par brīvprātīgo darbu, jauniešu vasaras nodarinātības programmām, par nometņu organizēšanas etapiem, par informācijas apriti, Jauniešu domes darbību un par jauniešu iespējām darboties jaunatnes organizācijās un par atpūtas iespējām pilsētā. Jaunatnes nodaļas darbiniekiem šī diena izdevās, ir jaunas idejas un pasākumi, ar ko var strādāt un ko ir iespējams realizēt pilsētā. Jaunieši zīmēja un gatavoja jaunu pasākumu skices.

Ēnotāji apmeklēja Jauniešu neformālās izglītības centru (Varšavas ielā 45) un uzzināja informāciju par biedrībām, par iespēju iesaistīties kolektīvos, kas atbilst jauniešu interesēm, kā arī ieguva jaunas zināšanas, pieredzi un vienkārši aprunājās par viņiem interesējošām tēmām un aktualitātēm – sākot ar jaunatnes politiku, līdzdalību, sporta nodarbībām un beidzot ar mākslu.

 “Ēnu diena” ir pasaulē atpazīstama un atzīta programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni ciemojas un iepazīstas ar sev interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Šīs programmas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

“Ēnu dienas” programmu ļauj risināt karjeras jautājumus, rosina jauniešus plānot savu nākotni. Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

 

Jaunatnes nodaļas ēnotāji “Ēnu diena 2018” ietvaros:

1. Ērika Cirša – Daugavpils 12.vidusskola – (6. klase)

2. Milāns Tihonovičs – Daugavpils 3.vidusskola – (6. klase)

3. Zita Zanda Stupiņa – Ilūkstes 1.vidusskola – (9. klase)

4. Liene Kokina Ilūkstes 1.vidusskola – (9. klase)

5. Anželika Cirša – Daugavpils 10.vidusskola – (6. klase)

6. Patrīcija Pivovarjonoka – Daugavpils valsts poļu ģimnāzija – (8. klase)

7. Božena Rakicka - Daugavpils valsts poļu ģimnāzija – (8. klase)

8. Marija Artemjeva – Daugavpils Krievu vidusskolas - licejs (3. klase)



Informāciju sagatavoja:

Jaunatnes nodaļa

654 22300