Enu_diena_2018_14_02_original

14. februārī notika pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12.klašu skolēniem, kuras laikā skolēniem tiek dota iespēja apmeklēt kādu darba vietu un vērot interesējošās profesijas pārstāvja darba dienu.

Ēnu dienai Daugavpils pilsētas domē pieteicās 46 jaunieši jeb ēnotāji. Lielākā daļa ēnotāju interesējās par Jaunatnes nodaļas darbu, tādēļ pieprasītākā vakance bija Jaunatnes lietu speciālists. Skolēni bija ieinteresēti sekot līdzi arī domes priekšsēdētāja Riharda Eigima un domes priekšsēdētāja 1. vietnieka Igora Prelatova ikdienas darba gaitām. Aktuālas vakances skolēnu vidū bija arī Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētājs, Informācijas biroja darbinieks, pilsētas galvenais mākslinieks, ainavu arhitekts, būvinspektors un citi. Jaunieši, kuri izteica vēlmi ēnot domes priekšsēdētāju Rihardu Eigimu, savos pieteikumos atzīmēja, ka, lai būtu par mēru, ir jāveic atbildīgi darba pienākumi, tādēļ viņi labprāt uzzinātu, kā tiek vadīta pilsētas dzīve un kādi ir domes priekšsēdētāja galvenie darba pienākumi.

Pirms došanās pie saviem ēnu devējiem, domes ēnotāji tika sapulcēti Daugavpils pilsētas domes sēžu zālē un tie tika iepazīstināti ar galveno informācija par domes vadību, struktūru, lēmumu pieņemšanas kārtību.

Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu amatu un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši gatavoties darba tirgum.

Daugavpils pilsētas dome

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa