111_original

Izglītības un kultūras jautājumu komitejā deputāti skatīja Jauniešu Domes iniciatīvu- izveidot Daugavpilī slēgto skaitparku. Ideju prezentēja Jauniešu Domes priekšsēdētājs Nikita Aleksejevs.

Ideju jaunieši vēlas realizēt ēkā, ko pērn pašvaldība iegādājās- Stacijas ielā 129, blakus Olimpiskajam centram. Tā ir 9 metrus augsta celtne, platība 940 m2.

Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis skaidroja, ka slēgtie skeitparki ir populāri un ir daudzās pašvaldībās. Viņš uzsvēra, ka pilsētā ir daudz jauniešu, kuri aizraujas ar šiem sporta veidiem. Daugavpilī bija skeitparks pie Ledus halles, bet tas tika demontēts drošības apsvērumu dēļ, jo bija novecojis.

Deputātu vidū izvērtās diskusija. Bija viedoklis par to, ka ir jāveido moderns un ļoti kvalitatīvs skeitparks, kas prasītu gan laiku, gan naudu. Tika apspriests variants arī par pagaidu skeitparka ierīkošanu, bet ir nopietni jādomā par drošību.

Deputāti konceptuāli atbalsta šo ideju un pateicās jauniešiem par viņu aktivitāti. Strādājot pie ieceres realizācijas plāno piesaistīt ekspertus, bet Attīstības departamentam uzdots izskatīt iespēju piesaistīt ES finansējumu šim projektam.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.