20171116_143224_original

2017. gada 16. – 17. novembrim Krievijas pilsētā Petrozavodskā notika noslēguma pasākums starptautiskam projektam “ComUnYouth”. Dialoga tēma “Jaunieši darba tirgū”.  Projekta ietvaros dalībnieki apmeklēja Nodarbinātības centru, kas pastāstīja par savu darbu ar jauniešiem, par piedāvātajām programmām jauniešiem kā mazināt bezdarba līmeni. Lieliska iespēja bija apskatīt Petrozavodska Jauniešu centru. Interesanti ir ta, ka tieši nevis jaunatnes lietu speciālisti, bet gan Jauniešu centra darbinieki nodarbojas ar jauniešu nodarbinātības programmu realizāciju. Tāpat kā Daugavpilī, tā arī Petrozavodskā jaunieši aktīvi tiek iepazīstināti ar brīvprātīgā darba ieguvumiem un iespējām.

 

Projekta galvenais mērķis – uzlabot esošo situāciju ar jauniešu bezdarba līmeņa samazināšanu, nodarbinot jauniešus Baltijas valstīs, Ziemeļvalstīs un Krievijas pierobežā. Meklējot risinājumus un sniedzot jauniešiem iespēju aktīvi piedalīties pasākumos, kas vērsti uz bezdarba mazināšanu. Iesaistot jauniešu brīvprātīgā darba aktivitātēs, sniedzot iespēju strādāt vasaras periodā, sniedzot pirmās darba pieredzes zināšanas un atalgojumu.

 

Visa projekta realizācijas gaitā, arī Latvijas pārstāvji piedalījās šajā projektā, lai gūtu pieredzi un dalītos savā pieredzē par jauniešu nodarbinātības aktivitātēm. Noslēguma pasākumā no Daugavpils piedalījās Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga un no Rēzeknes jaunatnes lietu speciāliste Eleonora Ivanova. Noslēguma pasākumā Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļas vadītāja Gunita Vanaga prezentēja savas aktivitātes pilsētā ar jauniešiem – divas jauniešu vasaras nodarbinātības programmas, bērnu un jauniešu vasaras nometnes programmas, brīvprātīgo darbu, jo šogad Daugavpils pilsētas pašvaldībā gada garumā darbojās 188 brīvprātīgie un pašvaldība ieguva Draudzīgākās pašvaldības titulu brīvprātīgajā darbā. Tika prezentēts Daugavpils Jauniešu neformālās izglītības centrs, kurā darbojas jauniešu organizācijas un, kur jauniešiem ir iespēja aktīvi iesaistīties sabiedriskās aktivitātēs. Prezentēja arī Daugavpils pilsētas Jauniešu domes darbību un aktivitātes. Daugavpils prezentēja labos piemērus ar pasākumu un semināru aktivitātēm, ar finanšu līdzekļiem, kurus jaunieši un jauniešu organizācijas var iegūt, uzrakstot pieteikumu Daugavpils sabiedrisko organizāciju atbalsta fondam. Daugavpils pilsētas pašvaldība un Jaunatne nodaļa veic dažādas aktivitātes, lai samazinātu jauniešu bezdarba līmeni un piedāvā iesaistīties dažādos projektos, lai padziļinātu jauniešu izpratni.

 

Projekta ietvaros “ComUnYouth” tika nodibināta cieša sadarbība ar sadarbības valstu partneriem no Igaunijas, Lietuvas, Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Serbijas un Krievijas. Latvija šim projektam ir kā dalībvalsts.

 

 

Papildus informācija:

Jaunatnes nodaļa

654 22300