6_original

Daugavpils 16. vidusskolas sporta zālē norisinājās Starptautiskais Karatē turnīrs „Baltic Funakoshi Cup - 2017”, kas šogad veltīts Daugavpils karatē pastāvēšanas 38. gadadienai.

Sacensībās, ko organizēja Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA”(prezidents A.Komars) sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domes Sporta un Jaunatnes departamentu, piedalījās ap 200 jaunie karatisti.

Jaunie karatisti baltos kimono cīnījās savās vecuma grupās par godalgām trijās disciplīnās: KATA (kompleksi), KUMITE (cīņas) un OPEN - KUMITE. Kopumā tika sadalīti 39 medaļu komplekti un 12 „Baltic Funakoshi Cup” kausi, kuri tika pasniegti labākajiem karatistiem, kas savās vecuma grupās KATA un KUMITE disciplīnās kopsummā uzrādīja visaugstāko rezultātu. Daugavpili pārstāvēja mūsu Karatē Akadēmijas „LFSKA”  karatisti, kas sīvā konkurencē izcīnīja 8 pirmās vietas (Aleksandra Petrovska, Andrejs Ļaļins (divas zelta medaļas), Ēriks Mednikovs (trīs zelta medaļas), Vilnis Kokins un Ksenija Semjonova), 6 otrās vietas (Aleksandra Petrovska, Sergejs Kirejevs, Milāna Sevostjanova (divas zelta medaļas) Veronika Bogdanova un Diāna Bogdanova) un 3 trešās vietas (Martiņš Gabriels Lenšs, Vilnis Kokins un Edvīns Juršens). Daugavpilī palika  divi „Baltic Funakoshi Cup” Superkausi. Uzrādot lieliskus sniegumus savās vecuma grupās Superkausus ieguva Ēriks Mednikovs un Andrejs Ļaļins.

Svinīgā gaisotnē ar medaļām un kausiem tika apbalvoti turnīra godalgoto vietu ieguvēji, visu komandu oficiālajiem pārstāvjiem, kā arī turnīra arbitriem, tika pasniegtas piemiņas dāvanas.

Turnīra atklāšanas ceremonijā tika pasniegti dan-sertifikāti akadēmijas meistariem, kuri nokārtoja eksāmenus mūsdienu karatē patriarham K. Funakoshi (10 dans, ASV): M. Kirejevs – 4 dans, V.Kukjans – 3 dans, V.Goršečnikovs – 3 dans, I.Mednikova – 3 dans un Ēriks Mednikovs – 1 dans. Tāpat ir zināms, ka Akadēmijas vadītājam Andrejam Komaram ir piešķirts 7 dans!

Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” administrācija pateicas visiem Akadēmijas karatistiem, kā arī Daugavpils pilsētas domes Sporta un Jaunatnes departamentam par lielisku darbu un sniegto atbalstu!

 

Detalizētāka informācija pieejama Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA” mājaslapā: www.karateshotokan.lv

 

Autors: info „LFSKA”

Foto: kadri no turnīra