Saules_skola4_original

Tuvojas gada skaistākie svētki – Ziemassvētki. Pilsētas logos spoži iemirdzēsies uguntiņas, ielas tērpsies svētku rotā.

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola” jau sākās gatavošanās šim jaukajam laikam. Trīs nedēļas Daugavpilī dzīvoja un guva pieredzi sadraudzības skolas SCUOLA FANTONI 12 audzēkņi. Itāļu jaunieši arī ir dizaineri un pa šo laiku gūst pieredzi un praksi savā specialitātē.

Pēdējā viņu prakses nedēļa bija viena no interesantākajām un ražīgākajām, jo viņi kopā ar ,,Saules skolas” audzēkņiem izveidoja 10 oriģinālas stilizētas egles. Materiāli šo Ziemassvētku rotājumu veidošanai tika izmantoti neparasti un oriģināli – porolons, gofrētas caurules un citi sadzīvē izmantojamie materiāli, par kuru pielietošanu šādiem mērķiem pat iedomāties nevarētu.

Skolā jau mīt brīnumainais Ziemassvētku noskaņojums, jo itāļu jauniešu roku darbs, kurš pārtop oriģinālās svētku eglēs, uzbur šo svētku smaržu, jo ne tikai bērni, bet arī pieaugušie tic brīnumiem, gaida svētku pārsteigumus.

23. novembrī skaistās Ziemassvētku rotas tika izvietotas skolas priekšlaukumā, bet nedaudz vēlāk priecēs visus pilsētniekus un Daugavpils viesus.

,,Saules skola” ir iesākusi, arī pilsēta jau pavisam drīz ietērpsies svētku rotā. Šogad tie būs ,,Skanīgie Ziemassvētki”. Tā būs iespēja iesaistīties visiem interesentiem, meklēt un atrast savus paņēmienus, kā izgatavot svētku rotājumus,  saklausīt un attēlot tajos skaņu.

Domes sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.