Brivpratigo_apmacibas_original

21. – 23. novembrī Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Jauniešu domi organizēja “Brīvprātīgā darba veicēju un organizatoru apmācības”.

Apmācības tika organizētas ar mērķi attīstīt apmācību dalībniekos kompetences (zināšanas, vērtības un attieksmes) kvalitatīva Brīvprātīgā darba īstenošanai.

Apmācības notika  atpūtas bāzē “Virogna”.  Uz apmācībām vietu skaits bija ierobežots. Tāpēc, iepriekš notika reģistrācija. Dienas laikā, visas vietas tika aizpildītas. Apmācībām pieteicās gan brīvprātīgā darba veicēji, gan organizatori.

Apmācību sākumā, dalībnieki dalījās ar brīvprātīgā darba pieredzi, pētīja savas prasmes un iemaņas, kuras var piedāvāt  brīvprātīgā darba organizatoriem.  Veidoja brīvprātīgā darba veicēju un organizatoru ideālus tēlus.

Apmācību laikā, dalībnieki pētīja brīvprātīgā darba likumu un citus saistošos dokumentus. Pētījuma noslēgumā dalībnieki izstrādāja savus likuma pantus, un debatēja par tiem. Dalībnieki pievērsa uzmanību mājas lapai brivpratigie.lv, un sprieda par brīvprātīgā darba organizēšanas sistēmām.

Brīvprātīgie un brīvprātīgā darba organizētāji diskutēja par brīvprātīgā darba lomu organizācijā un vietējā sabiedrībā. Jaunieši izspēlēja spēli, kurā sadalījās divās pilsētās. Vienā pilsētā – sabiedrībā strādā tikai brīvprātīgie, otrā pilsēta – sabiedrībā strādā tikai par atalgojumu.

Pēc diskusijām un prezentācijām par brīvprātīgā darba nozīmi sabiedrībā, dalībnieki dalījās ar brīvprātīgā darba veiksmes stāstiem, un brīvprātīgā darba iespējām  dažādas jomās: kultūras, sociālajā, vides un izglītības.

Noslēgumā dalībnieki mācījās iesaistīt brīvprātīgos savās organizācijās, un pārdomāja savu dalību Jaunatnes nodaļas organizētajos pasākumos un Daugavpils pilsētas mērogā, kuri vērsti uz brīvprātīgā darba   popularizēšanu.

Papildus informācija:

Artjoms Pučinskis

27028209