Peteris_sidars1_original

Ēdināšanas kvalitāte skolu ēdnīcās ir viens no daudzajiem jautājumiem, ko apņēmies kontrolēt Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Rihards Eigims. Lai pārbaudītu, kā norit skolēnu ēdināšana, mērs apmeklēja 11. pamatskolu un Krievu vidusskolu – liceju. Vēl pavisam nesen 11. pamatskolā bija vislielākās problēmas ar skolēnu nodrošināšanu ar karstām pusdienām. Atgādināsim, ka no septembra līdz rudens brīvlaikam daudzās skolās, tai skaitā arī šeit, skolēnu ēdināšanu nodrošināja lietuviešu firma, pret kuru izglītības iestāžu administrācijai un arī vecākiem bija daudz pretenziju. 11. pamatskolā bija nonācis pat tiktāl, ka skolas direktore pati gāja uz virtuvi un pildīja šefpavāra pienākumus.

Nesaskaņota darba dēļ ēdnīcas personāls nespēja laikā uzklāt galdus, bieži vienkārši pietrūka ēdiena, lai pabarotu skolēnus. Sākot no mācību gada otrā ceturkšņa, situācija mainījās. Pēc rudens brīvlaika skolā atgriezās iepriekšējais un pieredzējušais operators, kas jau sen strādā skolu ēdināšanas sistēmā. Mērs personīgi novērtēja skolu pusdienu kvalitāti un bija apmierināts. Apmierināti bija arī bērni, kuri ar prieku ēda kotleti, makaronus un salātu. Skolēniem īpaši patīk smalkmaizītes, kas tiek ceptas tepat virtuvē. Sarunā ar mēru firmas direktors Pāvels Smirnovs norādīja, ka daudzu gadu laikā, apkalpojot skolas, viņš ir ieguldījis lielus līdzekļus ēdnīcas aprīkojumā un grasās to darīt arī turpmāk, jo tikai tā var garantēt kvalitatīvu skolēnu ēdināšanu.  Pāvels uzskata, ka līgums par ēdināšanu ir jānoslēdz vismaz uz 5 gadiem, tad ir iespējams atgūt modernizācijā ieguldītos līdzekļus. Mērs uzklausīja uzņēmēja priekšlikumus un devās uz Krievu liceju. Šeit ir līdzīga aina. Pēc ēdināšanas pakalpojumu sniedzēja nomaiņas sūdzību vairs nav, ir apmierināti gan bērni, gan skolotāji un vecāki. Ēdnīcā satiktais pilsētas Jauniešu domes priekšsēdētājs Ņikita Aleksejevs mēram apstiprināja, ka ēdināšanas kvalitāte un organizācija ir ievērojami uzlabojusies.

Mērs apsolīja turpināt iesākto praksi un arī turpmāk kontrolēt ēdināšanu skolās, operatīvi reaģējot uz vecāku un skolas administrācijas sūdzībām.