Kirmash_2017_1_original

24. novembrī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē notiks VII Starptautiskais tautas kultūras festivāls “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī”, kurā piedalīsies baltkrievu radošie kolektīvi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Spilgtus svētkus organizē Daugavpils Baltkrievu kultūras centrs ar Kultūras pārvaldes, Baltkrievijas Republikas ģenerālkonsulāta Daugavpilī un Latviešu kultūras centra atbalstu.

Festivāls tiks atklāts 24.novembrī plkst. 13.00 ar konferenci “Kultūras tilts: Latvija – Lietuva – Igaunija – Baltkrievija”, kurā tiks apspriesti jautājumi par baltkrievu kultūras saglabāšanu ārpus etniskās dzimtenes uzturēšanas – Baltijas valstīs. Baltkrievu kultūras centrs prezentēs savu izdoto grāmatu “Беларускі кірмаш у Даўгаўпілсе”.

17.00 Vienības nama foajē strādās tradicionālā amatnieku izstāde. Meistari reklamēs baltkrievu dekoratīvi lietišķās mākslas izstrādājumus un iemācīs tos arī izgatavot. Atkārtosies arī labdarības grāmatu akcija: baltkrievu grāmatas apmaiņa uz festivāla suvenīru “Laimes pogu”. Gala koncerta gaidīšanas laikā Latgales baltkrievu amatierkolektīvi ar savām dziesmām veidos svētku atmosfēru.

18.00 sāksies festivāla Gala koncerts. Tā pamatā ir muzikālā izrāde kuru izpildīs Daugavpils baltkrievu kolektīvi – teātra studija “Pauļinka”, baltkrievu tautas dziesmu ansamblis “Kupaļinka”, deju ansamblis “Ļanok”, vokāli instrumentālais ansamblis “Praļeski” un koru kapella “Spadčina”.

Tradicionāli uz festivālu atbrauks Daugavpils Baltkrievu nama viesi un draugi – Jēkabpils, Līvānu, Preiļu, Rēzeknes un Dagdas biedrību baltkrievu ansambļi (Latvija), no Visaginas (Lietuva) un Maardu (Igaunija), kā arī radošie kolektīvi no Bobrujskas, Braslavas un Mijoriem (Baltkrievija).

Sirsnīgi aicinām uz VII Starptautiskā tautas kultūras festivāla “Baltkrievu gadatirgus Daugavpilī” svētku koncertu, piektdien, 24.novembrī, plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē. Ieeja bezmaksas. Lai dvēsele dzied! Bet festivāla zīme –dzirnavas, kā darba un kustības simbols, lai apdāvina Jūsu mājas ar auglību un bagātību.