385_original

Šī gada, no 25. līdz 29. oktobrim Spānijas pilsētā Santa Cruz de Tenerife notika Pasaules čempionāts karatē (World WKF Karate Junior, Cadet & U21 Championships).

Turnīrā piedalījās labākie sportisti no 107 pasaules valstīm (kopā 1694 dalībnieki). Latviju pārstāvēja komanda, kurā piedalījās 21 sportists, no kuriem katrs pārvareja sarežģītu atlasi. Komandas sastāvu apstiprināja Latvijas karatē Federācijas treneru padome un valde. Vienīgais Daugavpils pārstāvis, kurš tika Latvijas nacionālajā izlasē ir Daugavpils Karatē Akadēmijas "LFSKA" audzēknis Ēriks Mednikovs, kurš pārstāvēja Latviju pasaules čempionātā kategorijā « Junior kumite male, + 76kg».

Latvijas izlases augstākie rezultāti šajā čempionātā ir trīs 9-ās vietas. Ēriks Mednikovs ir viens no trim sportistiem, kurš ieguva 9-to vietu savā kategorijā, kurā sacentās 46 vadošie sportisti no 46 valstīm.

Ēriks Mednikovs sasniedza jaunu Daugavpils rekordu pēc Pasaules un Eiropas sacensību iegūtajiem rezultātiem Karatē WKF (olimpiskajā versijā)!

Pateicoties savam veiksmīgajam rezultātam Pasaules čempionātā, Ēriks ieguva 25-to vietu Pasaules reitingā WKF, kas arī ir jauns rekords Daugavpils Karate vēsturē!

Karatē Akadēmijas "LFSKA" prezidents Andrejs Komars, pateicas viesiem, kas palīdzēja sagatavoties un atbalstīja mūsu sportista dalību Pasaules čempionātā.

Vairāk informācijas LFSKA akadēmijas mājas lapā www.karateshotokan.lv

Čempionāta rezultāti: https://www.sportdata.org/wkf/set-online/popup_main.php?popup_action=results&vernr=130&active_menu=calendar

Pasaules reitings: http://setopen.sportdata.org/wkfranking/ranking_main.php#ranking

Autors: info LFSKA

Foto: Ēriks Mednikovs, Andrejs Komars un Latvijas valsts izlase Pasaules čempionātā.