Profesiju_virpulis_original

Pagājušās nedēļas laikā, „Karjeras nedēļas” ietvaros, Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa organizēja pasākumu „Profesiju virpulī atrast savējo!”  9. - 12. klašu skolēniem. Šis pasākums tika organizēts ar mērķi sniegt iespēju skolēniem izpētīt savas nākotnes profesiju, un trīs dienu laikā pārliecināties vai tā ir viņu sapņu profesija?!

Pirmajā posmā, jaunieši pētīja kādās profesijās viņu iegūtās kompetences būs noderīgas, un kādai karjerai ir jābūt, lai tā  atbilstu viņu vērtībām, interesēm, vajadzībām, spējām, prasmēm, zināšanām, rakstura īpašībām, veselības stāvoklim, finansiālajām iespējām. Jaunieši ar lielu ieinteresētību un sajūsmu gatavojās intervēt speciālistus. Otrajā posmā, dalībnieki tikās ar izvēlēto profesiju speciālistiem – žurnālistiem, sociālajiem darbiniekiem, grāmatvežiem, farmaceitiem, autosportistiem, zobārstiem, sporta skolotājiem, policistiem, medmāsām, fizioterapeitiem un citiem profesiju pārstāvjiem. Jaunieši tiekoties ar profesiju pārstāvjiem, tikšanas laikā uzzināja detalizētāk par darba pienākumiem, darba laiku, darba vidi, darba instrumentiem, tipiskām dienām darbā, profesijas plusiem un mīnusiem, rakstura īpašībām, kurām ir jāpiemīt, nepieciešamām zināšanām un kāda izglītība ir jāiegūst, lai būtu iespēja strādāt konkrētajā profesijā. Trešajā posmā, pasākuma dalībnieki dalījās ar savu iegūto pieredzi, emocijām, pārdomās par tikšanos ar speciālistiem. Jauniešiem bija lieliska iespēja piedalīties apmācībās “Profesiju un Karjeras apziņas maiņa XXI. gadsimtā”. Apmācības vadīja Latvijas sociālās uzņēmējdarbības asociācijas vēstniece Daugavpilī Oļesja Soboļevska.

Tika novērots, ka pasākuma dalībnieki ļoti nopietni pēta karjeras izveides procesu, un vēlas individuālas tikšanās ar vairākiem speciālistiem. Jaunatnes nodaļa tikšanās jauniešiem ar speciālistiem organizēs līdz gada beigām. Jaunieši, kuri vēlas tuvāk iepazīties ar savu sapņu profesijas ikdienu, tiek gaidīti Jaunatnes nodaļā (Saules ielā 5a), lai kopīgi pārrunātu sīkākas detaļas un noorganizētu individuālās tikšanās!

Papildus informācija:

Artjoms Pučinskis

27028209