Drozdovs_original

No 10. līdz 15. oktobrim Bulgārijas pilsētā Plovdiva notika pasaules čempionāts cīņās sporta veidos veterāniem. Iepriekšējā gadā šāda ranga sacensībās 2. vietu izcīnīja Daugavpils sportists Andrejs Drozdovs. Arī šogad no saulainās Bulgārijas Andrejam izdevās atvest sudraba godalgu.

Grieķu romiešu cīņā svara kategorijā līdz 70 kilogramiem jaunākajā D grupā ( 35-40 gadi ) startēja 9 sportisti. Pirmajā ciņā Andrejs ļoti sīvā cīņā pieveica Aslanbeku Ezerkhanovu no Krievijas. Pusfinālā pretī stājas Dienvidāfrikas sportists Ernests Belligans. Arī šis sportists bija diezgan neparocīgs, tomēr mūsu cīkstonim izdevās izcīnīt uzvaru ar rezultātu 2-0 un iekļūt sacensību finālā.

Sacensību finālā Andreja pretinieks bija cīņas lielvalsts pārstāvis -  Azads Mohammadsaeids Alimohammadpours no Irānas. Cīņas sākumā Andrejam izdevās izvirzīties vadībā veicot skaistu metienu. Tomēr turpmāk pretinieks izradījās funkcionālī labāk sagatavots un sāka pārņemt  iniciatīvu. 9 sekundes pirms cīņas beigām irāņu sportists veica izšķirošo paņēmienu pārņemot vadību. Atlikušajā laikā Andrejam neizdevās panākt izlīdzinājumu līdz ar to cīņa beidzās ar rezultātu 6-4 un mūsu sportistam atkal nācās samierināties ar pasaules čempionāta sudraba medaļu.

Apsveicam Andreju ar lielisko rezultātu un novēlām  turpmākos panākumus sportā!