Brivpratigo_nedela_original

No 2. līdz 6. oktobrim Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa organizēja "Brīvprātīgo nedēļu", kurā piedalījās 77 jaunieši. Ikvienam bija iespēja uzzināt vairāk par brīvprātīgā darba iespējām Daugavpilī kultūras, vides, izglītības un sociālajā jomā.

 

Brīvprātīgo nedēļas aktivitātes bija piesātinātas katru dienu:

2. oktobrī jaunieši piedalījās pieredzes apmaiņas tīkošanās ar brīvprātīgā darba organizatoriem Jauniešu neformālas izglītības centrā. Kā arī, Daugavpils Krievu vidusskolas – liceja skolēni noorganizēja spēli  brīvprātīgo nedēļas  dalībniekiem.

3. oktobrī Brīvprātīgo nedēļas ietvaros notika Daugavpils dzīvnieku patversmes apmeklējums. Brīvprātīgo komanda palīdzēja rūpēties par dzīvniekiem, kuri dzīvo patversmē.

4. oktobrī brīvprātīgie devās uz bērnu namu "Priedīte". Brīvprātīgo komanda sadarbībā ar Daugavpils pilsētas skolu un studentu parlamentu sagatavoja rotaļas un jautrus konkursus bērniem. Visas aktivitātes notika rotaļu istabā, kura ļoti labi aprīkota aktīvai brīvā laika pavadīšanai bērniem.

5. oktobrī jaunieši devās uz Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālo centru, kur satikās ar senioriem un sociālās jomas speciālistiem.

6. oktobrī brīvprātīgo komanda piedalījās Latgales brīvprātīgo forumā, kas notika Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā. Foruma laikā brīvprātīgie iepazinās ar projektu "L.A.B.S.", dalījās ar brīvprātīgā darba veiksmes stāstiem, satikās ar Intu Teterovski, kurš pastāstīja par mājas lapu brivpratigie.lv – sociālo platformu Latvijas brīvprātīgā darba nodrošināšanai, kas saved brīvprātīgā darba organizētājus un veicējus.

Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa izsaka pateicību "Brīvprātīgo nedēļas" dalībniekiem un atbalstītājiem, it īpaši apmeklēto iestāžu vadītājiem. Jaunatnes nodaļa atbild par brīvprātīgā darba organizēšanu pašvaldībā un veic brīvprātīgā darba veicēju informācijas sistēmas administratora darbu, līdz ar to aicinām visus brīvprātīga darba veicējus un organizatorus uz konsultācijām par brīvprātīgā darba organizēšanu Saules ielā 5a, darba laikā.

No 2017. gada 1. janvāra līdz 6. oktobrim, Jaunatnes nodaļas sistēmā ir reģistrēti 186 brīvprātīgie, kuri ir aktīvi darbojušies šajā periodā.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Artjoms Pučinskis

27028209