Photo-4_original

Oktobra pirmajā nedēļā, jau 4 dienas brīvprātīgie jaunieši aktīvi iesaistījās Brīvprātīgo nedēļā Daugavpilī. Pateicoties Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa organizētajam pasākumam, jauniešiem ir iespēja iepazīties ar brīvprātīgo darbu vēl tuvāk un aktīvāk. Pasākums tiek organizēts ar mērķi ieinteresēt jauniešus veikt brīvprātīgo darbu un palīdzēt viens otram. Brīvprātīgais darbs ir katra cilvēka personīgā izvēle un vēlme darboties, gūstot pieredzi un palīdzot citiem.

Vakar, 4. oktobrī “Brīvprātīgo nedēļas” ietvaros brīvprātīgie devās uz bērnu namu "Priedīte". Brīvprātīgo komanda sadarbība ar Daugavpils pilsētas skolu un studentu parlamentu sagatavoja rotaļas un jautrus konkursus bērniem. Kopīgiem spēkiem dziedāja dziesmas ģitāras pavadījumā, skaitīja skaitāmpantiņus, spēlēja galda spēles un arī paslēpes. Visas aktivitātes notika rotaļu istabā, kura ļoti labi aprīkota aktīvai brīva laika pavadīšanai bērniem.

Šodien, 5. oktobrī plkst. 15.00 brīvprātīgie ies ciemos uz Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālo centru, kur noorganizēs izklaidējošas aktivitātes senioriem.  Apmeklējumā laikā “Brīvprātīgo nedēļas” dalībnieki izpratīs  brīvprātīga darba iespējas  sociālajā jomā, iepazīsies ar šo senioru ikdienu.

6. oktobrī, plkst. 10.00 Jaunatnes nodaļas darbinieki kopā ar brīvprātīgajiem dosies uz Latgales brīvprātīgo forumu, kas notiks Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā. Foruma laikā brīvprātīgie iepazīsies ar projektu „L.A.B.S.”, dalīsies ar brīvprātīgā darba veiksmes stāstiem, satiksies ar Intu Teterovski, kurš stāstīs par mājas lapu brivpratigie.lv – sociālo platformu Latvijas brīvprātīgā darba nodrošināšanai, kas saved brīvprātīgā darba organizētājus un veicējus.

Paralēli Latgales brīvprātīgo forumam, plkst. 13.30 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā, notiks Izglītības un zinātnes ministrijas seminārs Jaunatnes lietu speciālistiem. Tēmas, kuras tiks apskatītas ir stratēģiskā plānošana darbā ar jaunatni un līdzdalība nacionālā mērogā sadarbības tīklos.

Brīvprātīgais darbs ir iespēja būt aktīvam, palīdzēt sev un citiem!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Artjoms Pučinskis

27028209