Afisa_original

Septembra vidū Daugavpilī norisinājās iepriekšējās plānošanas vizīte jauniešu apmaiņas projektam par klaunu mākslu  „The CLOWN with me…!”. Projektu organizēs „Serža Li mākslas sintēzes biedrība” sadarbībā ar biedrību no Itālijas ASSOCIAZIONE OTTOVOLANTE, biedrību no Anglijas Subtiluship C.I.C.  un vācu biedrību "Erfolg". Projekts tiks realizēts ar programmas "Erasmus +" finansiālo atbalstu.

Iepriekšējās plānošanas vizītē piedalījās projekta un biedrības vadītāji Sergejs Titovs un Karīna Bagijeva. Vizītes laikā dalībnieki iepazinās ar projekta plānu un aktivitātēm, notika projekta partnerorganizāciju iepazīšanās, izlozes, lai noskaidrotu kura valsts pirmā un kura pēc tam prezentēs savu kultūru, diskusijas par redzamības pasākumiem, logo izmantošanu, izvērtēšanas pasākumiem un citi svarīgi jautājumi. Viesi no Itālijas un Anglijas iepazinās ar vietām, kur notiks projekta aktivitātes: viesnīcu „Erfolg”, biedrību „Erfolg”, kafejnīcu „Pasaules brīnumi”, jauniešu neformālās izglītības centru. Viesiem tika noorganizēta arī neliela iepazīšanās ekskursijas pa Daugavpils pilsētu, viesi apmeklēja Daugavpils baznīcu kalnu, Daugavpils Cietoksni, Rīgas ielas svētkus.  Savstarpēji, esot visiem kopā, tika izrunāti un pārrunāti visi svarīgie jautājumi, kas skar projektu. Sarunas par veiksmīgu projekta norisi, realizēšanu un izvērtēšanu.

Jauniešu apmaiņa notiks Daugavpilī oktobra beigās 20.10.2017. – 31.10.2017. Jaunieši no Itālijas, Anglijas un Latvijas desmit dienu garumā tiks iepazīstināti ar dažādiem klaunu mākslas veidiem, mēģinās paši iestudēt klaunu reprīzes, prezentēs savu kultūru, apmeklēs Daugavpils Teātra deju trupas mēģinājumu un projekta beigās ar sagatavotu koncerta programmu uzstāsies bērnunamā - patversmē „Priedīte” un bērnu nodaļā Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Projektā ir brīvas vietas, laipni aicinam piedalīties proejktā jauniešus vecumā no 18 līdz 27 gadiem. Būs jautri un interesanti!