Brivpratigo_nedela_original

Šī nedēļa ir piepildīta ar brīvprātīgo jauniešu aktivitātēm Daugavpils pilsētā. No 2. līdz 6. oktobrim Jaunatnes nodaļa organizē Brīvprātīgo nedēļu, kurā ir iesaistīti jaunieši, lai iepazīstinātu ar brīvprātīgo darbu dažādās jomās.

 

Ceturtdien, 5. oktobrī “Brīvprātīgo nedēļas” ietvaros brīvprātīgie, devās uz Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālo centru, kur satikās ar senioriem un sociālās jomas speciālistiem. Brīvprātīgie jaunieši bija sagatavojuši atbilstošus dzejoļus un deklamēja tos senioriem. Kopā devās pastaigās, lai veicinātu veselīgu dzīvesveidu un ieelpotu svaigu gaisu. Jaunieši un seniori dalījās ar savu viedokli un vēlmēm. Jaunieši pastāstīja, kā katrs personīgi iesaistās brīvprātīgajā darbā. Savukārt, seniori izrādīja vēlmi, lai brīvprātīgie biežāk nāktu ciemos, lai būtu iespēja aprunāties, palasīt grāmatu priekšā un iziet ārā pastaigāties. Šī tikšanās tika pavadīta mājīgā atmosfērā.

 

Piektdien, 6. oktobrī Brīvprātīgo komanda piedalīsies Latgales brīvprātīgo forumā, kas notiks Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā. Foruma laikā brīvprātīgie iepazīsies ar projektu „L.A.B.S.”., dalīsies ar brīvprātīga darba veiksmes stāstiem, satiksies ar Intu Teterovski, kurš stāstīs par mājas lapu brivpratigie.lv – sociālo platformu Latvijas brīvprātīgā darba nodrošināšanai, kas saved brīvprātīgā darba organizētājus un veicējus.

 

Brīvs un prātīgs!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Artjoms Pučinskis

27028209