Arti%c5%a1oks_2017_original

2. septembrī Daugavpils Vienības laukumā un Dubrovina parkā septīto gadu pēc kārtas notika jauniešu festivāls „Artišoks 2017”, kuru organizēja Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa.

Pasākuma ietvaros norisinājās vairākas sporta sacensības – ielu basketbols, futbols, bokss, svarbumbu celšana un orientēšanās sacensības. Sacensībās varēja piedalīties jebkurš interesents.

Tāpat pasākuma ietvaros norisinājās Taekvondo sacensības "JITAE CUP 2017", kuras organizēja biedrība „LATGALES TAEKVONDO CENTRS JITAE”, kā arī starptautiskais breika deju turnīrs, veltīts breika deju skolas Factory Kingz 11. gadadienai  – "Factory Kingz 11th birthday", kur piedalījās dejotāji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas un Polijas. Savukārt Breika deju turnīra finālisti ar saviem priekšnesumiem dažādoja skatuves programmu.

No plkst. 15.00 līdz 18.00 Dubrovina parkā un Vienības laukumā sāka darboties radošās darbnīcas, izstādes, prezentācijas, sacensības un meistarklases. Šogad vairāk nekā 60 organizācijas piedalījās pasākumā, lai iepazīstinātu jaunos cilvēkus ar iespējām lietderīgi un interesanti pavadīt brīvo laiku Daugavpils pilsētā.  Tajā skaitā bija vairākas sporta organizācijas, kas ar meistarklases un prezentācijas palīdzību iepazīstināja Daugavpils jauniešus ar savu darbību. Taekvondo meistarklasi demonstrēja LATGALES TAEKVONDO CENTRS JITAE, ar sporta veidu karatē iepazīstināja Daugavpils karatē skola, ar ielu vingrošanu – biedrība „Ielu Vindrošana”,   ar ušu - Daugavpils wushu school Wingchun, ar japāņu kaujas mākslu - BDR Klubs Musashi.

Ar savām deju meistarklasēm piedalījās vairāki Daugavpils dejotāji: IK Zumba dejas un Z life Energy  ar zumba dejām, kā arī STOPTIMES Dance Studio.

Nevienu neatstāja vienaldzīgu aizrautīga spēle „Watershoot”, ko piedāvāja biedrība „IIC Dino”, grafiti meistarklase no biedrības „TempArt”. „Vēsturiskās modelēšanas klubs „Robeža”” iepazīstināja ar vēsturiskiem  ieročiem, tērpiem un  priekšmetiem. Biedrība „D’Saint” piedāvāja  katram piedalīties jautrās footbag sacensībās. Uzmanību sev piesaistīja arī kustīgie roboti, uztaisīti no lego konstruktora, kurus demonstrēja Sporta un Izglītības Robotikas Asociācija. Trīs stundu garumā jaunieši varēja iepazīties ar Daugavpils organizāciju darbību.

Pasākumā piedalījās 78 brīvprātīgie dalībnieki! Brīvprātīgie jaunieši laicīgi uzcēla teltis, salika galdus un krēslus, lai pasākuma organizācija un pats pasākums būtu izdevies.

Festivāla ietvaros norisinājās informatīvais pasākums izglītošanai un veselīga dzīvesveida un slimību profilaksei “Dzīvo vesels”, kuru organizēja Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils pilsētas komitejas Jaunatnes nodaļa.

Savukārt pasākuma izklaidējošā daļā visus no skatuves Vienības laukumā priecēja Alisa May  & „Vocal band Wonderlan”, bērnu un jauniešu izglītības iestāde „SAULES STARIŅI”, Vēsturiskās rekonstrukcijas centrs „Dinaburg”, „Kangoo Club Daugavpils”, vokālā studija „Pumpuriņi”, deju šova grupa „Elegance”, Tatjanas Basovas estrādes vokālā studija, biedrība „LATGALES DŽEZA KLUBS-STUDIJA” un vokālā studija „Stage On”.

Pasākuma laikā Jauniešu neformālās izglītības centrā dzīvojošās organizācijas prezentēja savu darbību, lai nestu pienesumu Daugavpils pilsētai un, lai ieinteresētu jauniešus, kuri vēlas iesaistīties organizācijas dzīvē, vēlas pilnveidot savas spējas un, kuri vēlas būt sabiedriski aktīvi.

Taču Dubrovina parku ieskandināja rok mūzika. Uz skatuves uzstājās ģitārists Ron Rocker, grupa „Helmuts Dedzina”, grupa „Down to Heaven”, grupa „Lust`n`Dust” un „Zvērāda”.

Plkst. 19.45 Vienības laukumā visi varēja novērot sacensību „Sniper pilot 2017” dalībnieku demonstratīvos lēcienus ar izpletņiem.

Festivāla vakarā ar romantiskām dziesmām, kas sasildīja vairākas sirdis, uzstājās  Latvijas pazīstamā grupa „Gain Fast” .

Pasākums noslēdzas ar diskotēku kopā ar DJ Alvi, kurš spēja aizraut sev līdzi ikvienu jaunieti ar mūzikas ritmu. Daugavpils centrs tika ieskaits mūzikas un gaismas spēlē!

Paldies, ka bijāt ar mums!