Medmasa_161_original

24. augustā kārtējā Daugavpils pilsētas domes sēdē tika izskatīts jautājums par grozījumiem saistošajos noteikumos Nr.2 ,,Pašvaldības stipendijas piešķiršanas kārtība.”

Daugavpilī trūkst medicīnas māsu, tāpēc ir nepieciešams veicināt medicīnas māsu tālāko praktisko un teorētisko izaugsmi, lai tās piesaistītu darbam Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā esošajās ārstniecības iestādēs.

Pamatojoties uz Domes Veselības aprūpes plānošanas komisijas atzinumu par specialitātes ,,medicīnas māsa” piesaistes nepieciešamību Daugavpilij, pieņemts lēmums pašvaldības budžeta ietvaros māsām segt pilnā apmērā apmācību izdevumus no valsts nefinansētās māsu izglītības programmās: akreditēta profesionālā bakalaura studiju programma māsu pamatspecialitātē un papildspecialitātē, un akreditēta maģistra studiju programmā ,,Māszinības”. Ja apmācības notiek Daugavpilī, pēc specialitātes iegūšanas speciālistam vismaz 5 gadi ir jānostrādā pilsētas medicīnas iestādēs.

,,Daugavpils pilsētas Dome būtiski atbalstīs studentus, kuri studēs specialitātē ,,medicīnas māsa”. Valstī un pilsētā šādu speciālistu trūkst. Tas būs ļoti labs devums no mums kā no deputātiem, politiķiem, lai šāda veida programma tiktu realizēta”, izteicās pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska atzina: ,,Pašvaldība turpina atbalstīt medicīnas darbiniekus, un tas ir ļoti labi. Daugavpilij ir nepieciešami profesionāli mediķi. Līdz šim Daugavpils dome atbalstīja medmāsu bakalaura studijas, bet šogad tiks atbalstītas maģistra studijas, tiek piešķirtas stipendijas 15 maģistra grāda ieguvējiem specialitātē ,,Māszinības”. Stradiņa Universitātē arī piešķirtas budžeta vietas 30 studentiem – bakalauriem. Daugavpils reģionālās slimnīcas un Stradiņa Universitātes sadarbība veicinās speciālistu izglītošanu. Tas arī aizkavēs viņu aizbraukšanu uz ārzemēm. Tagad būs iespējams šeit – Daugavpilī -  iegūt maģistra grādu specialitātē ,,Māszinības”. Mediķu algas ir mazas, tāpēc šis pašvaldības atbalsts ir stimuls gan pamatspecialitātes, gan maģistra grāda iegūšanai savā specialitātē.”