1_original

No 27.06.17. līdz 30.06.17. Daugavpilī norisinājās iepriekšējās plānošanas vizīte jauniešu apmaiņas projektam par dejām „Just Dance!”. Projektu organizēs Kalupes pamatskolas atbalsta biedrība „Tilts” sadarbībā ar biedrību no Polijas Pro patria et familia, biedrību no Lietuvas Vilkaviskio r. Graziskiu gimnazija un vācu biedrību "Erfolg". Projekts tiks realizēts ar programmas "Erasmus +" finansiālo atbalstu.

Iepriekšējās plānošanas vizītē piedalījās divi dalībnieki no vietējās Kalupes biedrības un divi dalībnieki no Polijas. No Kalupes biedrības vizītē piedalījās Kalupes pamatskolas skolniece Rainita Zavadska un skolotāja Karīna Bagijeva. Vizītes laikā dalībnieki iepazinās ar projekta plānu un aktivitātēm, notika projekta partnerorganizāciju iepazīšanās, izlozes, lai noskaidrotu kura valsts pirmā un kura pēc tam prezentēs savu kultūru, diskusijas par redzamības pasākumiem, logo izmantošanu, izvērtēšanas pasākumiem un citi svarīgi jautājumi. Viesi no Polijas iepazinās ar vietām, kur notiks projekta aktivitātes: viesnīcu „Erfolg”, biedrību „Erfolg”, kafejnīcu „Pasaules brīnumi”, jauniešu neformālās izglītības centru. Viesiem tika noorganizēta arī neliela iepazīšanās ekskursijas pa Daugavpils pilsētu, viesi apmeklēja Daugavpils baznīcu kalnu, poļu ģimnāziju, poļu biedrību „Promeņ”, kur noskatījās filmu par Daugavpils vēsturi.  Savstarpēji, esot visiem kopā, tika izrunāti un pārrunāti visi svarīgie jautājumi, kas skar projektu. Sarunas par veiksmīgu projekta norisi, realizēšanu un izvērtēšanu. Savukārt, ar partnerorganizāciju no Lietuvas papildus tika organizētas saziņas aktivitātes.

Jauniešu apmaiņa notiks Daugavpilī augusta sākumā. Jaunieši no Lietuvas, Polijas un Latvijas deviņu dienu garumā tiks iepazīstināti ar dažādiem deju stiliem, mēģinās paši iestudēt dejas, prezentēs savu kultūru, apmeklēs Daugavpils Teātra deju trupas mēģinājumu un piedalīsies Daugavpils pilsētas mēroga pasākumā 12. augustā, kas būs veltīts starptautiskai jauniešu dienai. Projekta dalībnieki jau ir atlasīti un ar nepacietību gaida projekta aktivitāšu sākumu!

 

Rakstu sagatavoja Karīna Bagijeva.