Dsc_0055_original

Daugavpils cietoksnī  15. un 16. jūlijā notika „Cietokšņa kara rekonstrukcijas festivāls”, kura ietvaros 16. jūlijā notika arī ģimenes, sporta un jaunatnes diena.


Pasākuma laikā uz skatuves visus priecēja Daugavpils Jauniešu neformālās izglītības centra vokālās, deju un cirka studijas – „Latgales džeza klubs studija” (vadītāja Inna Kralika), Pumpuriņi” (vadītāja Alla Petrova), Cirka un deju studija „VIVAT” (vadītāja Katrina Paukšta), deju šova grupa „ELEGANCE” (vadītāja Jekaterina Arefjeva), vokālā studija „Stage On” (vadītāja Tatjana Larionova), „Z life Energy” (vadītāja Natalija Krizanovska) un solisti Angelina Zalucka, Evelīna Tarvide, Pāvels Bulanovs, Pāvels Šļapkovs. Patīkamu mūzikas atmosfēru nodrošināja dīdžeji no biedrības “LJ Klubs” – DJ ElBii un DJ Shvec .


Cietoksnis pie Nikolaja vārtiem bija piepildīts ar jauniešiem, kuri svētdienas dienā atpūtās draugu un ģimenes lokā ar sportiskām aktivitātēm. Pasākuma laikā pie Nikolaja vārtiem visiem interesentiem bija iespēja spēlēt aizraujošas galda spēles – galda teniss, hokejs un futbols. Gan mazie, gan lielie aktīvi piedalījās stafetēs. Visveiklākie un ātrākie saņēma piemiņas balvas. Jauniešu un bērnu vidū popularitāti ieguva spēle „Water Shoot”, kuru organizēja biedrība „IIC DINO”. Spēles laikā komandas, kauras sastāvēja no diviem dalībniekiem, izmantojot ūdens pistoles un papīra mērķi uz galvas, sacentās, kura komanda ir veiklāka un ilgāk izturēs kaujā. Tās bija aizraujošas un smieklu piepildītas kaujas.


Neskatoties uz apmākušos un dažbrīd lietainu laiku Daugavpils cietokšņa parkā notika sportiskas aktivitātes. Cietokšņa parkā izvietojās Daugavpils sporta un fitnesa klubi, piedāvājot apmeklētājiem ne tikai skatīties kā citi sporto, bet arī piedalīties pašiem.


Daugavpils Pauerliftinga sporta klubs piedāvāja fitnesa treniņu, fitnesa konsultāciju, kā arī konkursu uz stieņa spiešanu. Biedrība „Daugava Chess” rīkoja meistarklses šahā.  Biedrība „Ielu vingrošana” aicināja interesentus pārbaudīt savus spēkus lokot naglas un metot baļķi.


Notika Daugavpils sporta klubu paraugdemonstrējumi, savu meistarību cīņas sporta veidos parādīja Boksa klubs „Lokomotīve” (vadītājs Vladislavs Sokolovs), biedrība „Vicotry-1” (vadītāja Irina  Petrova), kas nodarbojas ar brīvās cīņas sievietēm attīstīšanu pilsētā, un Latgales Taekvondo centrs „JITAE” (vadītājs Boriss Ivanovs).


Pavisam nesen pasaulē kļuva populārs Jumping fitness – ļoti aktīvs fitnesa treniņš mūzikas pavadījumā uz batutiem. Daugavpils Jumping Fitness centrs piedalījās “Sporta un jaunatnes dienā” ar atvērto treniņu, kur visiem interesentiem tika dota iespēja izmēģināt šo, ļoti aktīvo un jautro fitnesa veidu.


Visiem tiem kuriem patīk skriet, bija iespēja noskriet 100 m uz ātrumu stafetē „Narvesen Cietokšņa ziņnesis” un iegūt balvas no pasākuma atbalstītāja SIA „Narvesen Baltija”.


Bērnu klubs „Chucha chacha” visa pasākuma laikā organizēja izzinošo kvestu bērniem un ģimenēm. Ļoti aktīvi tajā piedalījās pilsētnieki un viesi.


Rezultāti:


Narvesen Cietokšņa ziņnesis

1. vieta – Jekaterina Jermaļonoka (16,28 sekundes)

2. vieta – Ramina Mamedova (18,25 sekundes)

3. vieta – Viktorija Krasta (19,00 sekundes)


Novusa sacensības

1. vieta – Raimonds Putāns

2. vieta – Jānis Putāns

3. vieta – Edvīns Griņoks


Pasākuma organizators – Sporta un jaunatnes departaments.