111_original

1.jūnijā, starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, Centrālajā parkā Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļa organizēja jautras sacensības bērniem un vecākiem. Sacensībās piedalījās 114 komandas. Pavisam bija 18 uzdevumi, bet komandām vajadzēja izpildīt ne mazāk kā deviņus uzdevumus, lai varētu piedalīties loterijā, kura tika rīkota sešos piegājienos. Vispopulārākie uzdevumi komandu vidū bija ”Zumba dejas” un ”Vikingu katls”. Interesantus uzdevumus komandām sagatavoja arī biedrības „Vēsturiskās modelēšanas klubs Robeža””, “Z-Puzzle”, Latvijas Sarkanais Krusts” Latvijas Sarkanā Krusta Daugavpils pilsētas komitejas Jaunatnes nodaļa, “Laimīgie bērni un vecāki” un Daugavpils pilsētas Jauniešu dome.

 

Izņemot uzdevumus, komandas arī aktīvi piedalījās galda tenisa sacensībās. Uzvārētāji tika apbalvoti ar kausiem uz skatuves. Pirmo vietu dabūja komanda ”PAPU-ASA”, otro – ”Labākie spēlētāji”, trešo – ”Vikingi”. Sacensības organizēja Galda tenisa biedrība.

 

Pasākuma laikā publiku priecēja daudzi Daugavpils dziedātāji un dejotāji, tādi kā ”Latgales džeza klubs studija” (vadītāja Inna Kralika), grupa "Pumpuriņi" (vadītāja Alla Petrova), Tatjanas Basovas estrādes vokālā studija, ”Līgzda”, Cirka un deju studija “VIVAT” (vadītāja Katrina Paukšta), Deju šova grupa “ELEGANCE” (vadītāja Jekaterina Arejeva), Stoptime Dance Studio” (vadītājs Aleksandrs Lukša), breika deju skola „Factory Kingz” (vadītājs Andžejs Začiņajevs) un Z life Energy” ar enerģiskām zumbas dejām, bet LATGALES TAEKVONDO CENTRS JITAE” parādīja cīņās mākslu.

 

Izņemot piesātināto muzikālo koncertu un uzdevumus ar loteriju, pasākuma apmeklētāji varēja pavizināties ar elektromobiļiem un veidot figūriņas no baloniem (bērnu veikals FIKSIK”), sapīt bizes pārvietojamā skaistuma salonā (frizētava Stils un skaistums”), spēlēt basketbolu (biedrība „Esi Pirmais”), vingrināties uz stieņa (biedrība „Jaunatnes sporta biedrība „Ielu vingrošana”), izgriezt vicinankas (Daugavpils Baltkrievu kultūras centrs), pielaikot vēsturiskās cepures (biedrība „Atmiņu lāde”), saņemt body art uz sejas (IK "Elit-L"), piedalīties zumba dejas (Biedrība Z life Energy”), breika (breika deju skolas Factory Kingz”) dejas un džudo meistarklasēs (biedrībai "Daugavpils skolēnu džudo klubs "DSDK"").

 

Pasākuma dīdžeji DJ ElBii un DJ Alexantos.

 

Tiksimies nākamajā pasākumā „Daugavpils Cietokšņa kara rekonstrukcijas festivālā”, kas notiks 16. jūlijā Daugavpils Cietoksnī!