111_original

Veselības nedēļa jeb MOVE Week ir ikgadējs Eiropas mēroga pasākums, kura mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu un iesaistīt pēc iespējas vairāk cilvēku sportiskās, veselīgās un fiziskās aktivitātēs.

Šogad Latvijas Veselības nedēļa noritēs no 29.maija līdz 4.jūnijam. Daugavpils ik gadu aktīvi atbalsta un piedalās Veselības nedēļa ar daudziem interesantiem un veselīgu dzīvesveidu veicinošiem pasākumiem. Šogad pilsētā nedēļas laikā notiks ap 70 pasākumiem no tiem 29 ir publiski pieejami pasākumi.

Aicinām apmeklēt pasākumus jau tagad!

Daugavpilī Veselības nedēļa šogad iesāksies jau 19.maijā Dubrovina parkā ar Svetlanas Lonskas Zumba Fitness klubu. Zumba fitness aicina visus bērnus uz Zumba Kids, plkst.17:30, Dubrovina parkā 19.maijā un 26.maijā. Pēc Bērnu zumbas notiks zumba visiem interesentiem Dubrovina parkā, plkst.18:10, 19.maijā un 26.maijā.

Sagatavoties Veselības nedēļai būs iespēja arī Latgales Centrālajā Bibliotēkā. Šeit tiks atklāta izstāde „Sportosim ar prieku”. Visi interesenti tiek aicināti uz bibliotēku smelties iedvesu un zināšanas no 22.maija līdz 6.jūnijam daiļliteratūras nodaļā.

Dienas Centrs „Saskarsme” aicina pilsētniekus apmeklēt sertificēta trenera nodarbību un iepazīties, kā uzturēt veselību ar vingrojumu palīdzību. Nodarbība notiks 23.maijā, plkst.11:00 DC „Saskarsme” telpās Liepājas ielā 4.

Latvijas Sarkanais Krusts Daugavpils nodaļa aicina pilsētniekus uz bezmaksas konsultāciju „Sirds veselības nedēļa”. Būs iespēja pārbaudīt ķermeņa masas indeksu, asinsspiedienu u.c. rādītājus. No 31.maija līdz 2.jūnijam, laikā no plkst.09:00 līdz 12:00 Kr.Valdemāra ielā 13.

Visas nedēļas (29.05-04.06) laikā notiks foto konkurss „Sportiskā Daugavpils”. Iemūžini sevi, savu ģimeni vai kolēģus kādā sportiskā aktivitātē un publicē to Instagram vai Facebook ar mirkļbirku #moveweekdaugavpils2017. Atraktīvāko, radošāko un aktīvāko bilžu autoru apbalvosim.

Sporta un jaunatnes departaments,

Inese Kaļiņina

inese.kalinina@daugavpils.lv