111_original

Pilsētas domes sēdē pieņemts lēmums par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu sabiedrisko organizāciju projektiem, kurus tās īstenos gada laikā.

Daugavpilī ir reģistrētas vairāk nekā 600 nevalstiskās organizācijas. Līdz 1. martam iesniegtie projekti tika izskatīti komisiju un komiteju sēdēs, kā pēdējie tos izskatīja arī visi pilsētas domes deputāti.

Deputāti norādīja, ka ir dažas ļoti neordināras aktīvo pilsētnieku iniciatīvas, kuras noteikti ir jāatbalsta. Piemēram, Daugavpils Universitātes Jauno zinātnieku asociācija piedāvā izmantot observatoriju, lai ieinteresētu pilsētniekus par astronomiju. Viņi piedāvā rīkot vakarus „Zvaigžņotā debess virs Daugavpils”. Atgādinām, ka saskaņā ar nolikumu konkursa kārtībā sabiedriskās organizācijas sava projekta īstenošanai var saņemt atbalstu, kas nepārsniedz 1500 eiro.

Biedrība „Laimīgi bērni un vecāki” piedāvāja uzreiz vairākus projektus – topošo māmiņu skolu, nodarbības bērnu sagatavošanai bērnudārzam un citus.

Tieši šī biedrība savulaik nāca klajā ar iniciatīvu Pilsētas svētku laikā rīkot bērnu ratiņu parādi. Ideja iepatikās, un šogad mēs atkal gājiena laikā redzēsim arī visjaunākos pilsētas iedzīvotājus un viņu vecākus.

Kopumā  iesniegti aptuveni 140 priekšlikumi, 116 no tiem  atbalstīti. Pašvaldība piešķīra sabiedriskajām organizācijām aptuveni 77 tūkstošus eiro. Gada laika šīs idejas ir jāīsteno dzīvē un jāiesniedz atskaite par paveikto.