Lv_id_eu_logo_ansamblis_esf_rgb_original

Projekta īstenošanas aktīvā fāze (jauniešu iesaistīšana) Daugavpilī uzsākta 2016.gada beigās.

Līdz 2017.gada aprīlim jauniešu informēšanas un iesaistīšanas jomā tika veiktas sekojošās darbības:

· regulāras publikācijas domes portālā, ievērojot projekta īstenošanas noteikumus, tajā skaitā, JSPA informatīvās publikācijas;

· potenciālo dalībnieku informēšana uz vietām, kas paredz informatīvu darbu ar Sociālā dienesta un Valsts probācijas dienesta klientiem - uz doto brīdi projekta īstenotājam (Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrai) ir iesniegti 4 jauniešu dati dalībnieku atbilstības pārbaudei;

· tika izstrādātas infolapas, kas ir izplatītas Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” mikrorajonu astoņos klubos, Jaunatnes un sporta departamenta Jaunatnes nodaļas Jauniešu neformālās izglītības centrā Varšavas ielā 45, Sociālā dienesta informācijas birojā, kā arī citās Daugavpils pašvaldības iestādēs.

· Nodarbinātības Valsts Aģentūras un JSPA sadarbības ietvaros tiek sniegta informācija par jauniešiem, kas tika reģistrēti NVA, bet noteiktu iemeslu dēļ savu reģistrāciju nepagarināja 243 cilvēki;

o 364 jauniešiem pa e-pastu tika izsūtīts aicinājums piedalīties projektā un aizpildīt īsu anketu internetā, pastāvīgi notiek atbilžu reģistrācija un sistematizācija. Ar tiem jauniešiem, kam nav e-pastu, notiek saziņa pa telefonu:


Tika izstrādāti un apstiprināti Iekšējie datu apstrādes aizsardzības noteikumi projektam „PROTI un DARI!”, tika izveidota atsevišķa e-pasta adrese neet@daugavpils.lv sarakstam ar potenciālajiem projekta dalībniekiem.

Pamatojoties uz Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes un Domes Jaunatnes un sporta departamenta Jaunatnes nodaļas informāciju, tika apkopota un sniegta informācija programmu vadītājiem par jauniešu iesaistīšanās iespējām atbalsta pasākumos Daugavpils pilsētā. Ar Domes Iepirkumu nodaļu tika atrunāta atbalsta pasākumu piegādātāju (sniedzēju) izvēles procedūra.

2017. gada 19. aprīlī Daugavpilī notika Praktiskā darbnīca „Romu ģimeņu sociālās situācijas uzlabošana vietējā līmenī”, kas tika organizēta ar Kultūras ministrijas projekta „Latvijas romu platforma I: dialogs, sadarbība un iesaistīšana” ietvaros” Nr. JUST/2015/RDIS/AG/NRP2/8793 ar Eiropas Savienības programmas „Tiesības, vienlīdzība un pilsonība 2014 – 2020” finansiālo atbalstu. Darbnīcas ietvaros speciālistiem un sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem tika prezentēta informācija par romu NEET jauniešu iespējām piedalīties ESF projekta „PROTI un DARI!” aktivitātēs Daugavpilī un Latvijā. Bez tam, arī tika izskatītas konkrētas projekta īstenošanas efektivitātes uzlabošanas iespējas.

Saņemt sīkāku informāciju par projekta īstenošanas noteikumiem un pieteikties dalībai projektā var Daugavpils pilsētas pašvaldībā pie programmu vadītājiem:

Teodors Bikovskis

65476801

teodors.bikovskis@daugavpils.lv

Olga Palčune

65429473

berni@soclp.lv

Irēna Šuļga

65441032

socmaja@soclp.lv

Aija Stankeviča

27019114

 

 

Projekta kontaktpersona: Domes Attīstības departamenta Projektu nodaļas vecākais eksperts projektu jautājumos T.Bikovskis (teodors.bikovskis@daugavpils.lv, 65476801).

Sīkākā informācija par projektu „PROT un DARI!”:

http://jaunatne.gov.lv/lv/jauniesu-garantija/par-projektu-proti-un-dari

http://www.daugavpils.lv/files/components/main_content/files/PROTI_un_DARI_info.docx