111111_original

26. martā Liepājā startēja trešais „Skrien Latvija” skrējiens. Šogad tajā piedalās astoņas Latvijas pilsētas, tai skaitā Daugavpils, kura pārņems skrējiena stafeti 30. aprīlī. Mūsu pilsēta pirmo reizi ir iesaistījusies šajā Vislatvijas kustībā. Daugavpils posma organizatori ir sporta klubs „Sport Lat” sadarbībā ar biedrību „Skrien Latvija” un Daugavpils pilsētas domi. Sacensībām ir plānots piesaistīt vairāk nekā trīs tūkstošus dalībnieku. Pilsēta aktīvi gatavojas pasākumam un jau ir ierakstījusi savu lappusi Skrien Latvija vēsturē. 12. aprīlī pirmo reizi skrējiena organizēšanas laikā norisinājās akcija „Skrien visa Daugavpils”. Ideja radās spontāni, taču guva lielu atbalstu.

Akcija sākās agri no rīta un norisinājās visas dienas garumā. Pirmo entuziastu vidū bija arī Jānis Kolužs – sešu maratonu dalībnieks Latvijā, Lietuvā, Portugālē un Amerikas Savienotajās Valstīs. Sacensību atklāšanas ceremonijā Ņujorkā viņš nesa Latvijas komandas karogu. Viņš ne reizi neizstājās, nepabeidzot distanci, divas reizes pārvarēja 50 km. Viņš atzina, ka skriešana viņam ir patīkama aizraušanās, iespēja satikties un iegūt jaunus draugus.

Akcijas dalībnieki skrēja 35 dažādās vietās: pilsētas parkos, skvēros, stadionos, ielās un laukumos. Viņiem pievienojās veselības aizsardzības, izglītības, sporta un kultūras iestāžu darbinieki un policisti, zemessargi. Pašvaldības vadības pārstāvji un speciālisti ne tikai iniciēja un atbalstīja akciju, bet arī paši aktīvi tajā piedalījās.

Daugavpils dome ir ieinteresēta veselīga dzīvesveida popularizēšanā un iegulda lielus līdzekļus esošo sporta bāžu attīstībā un jaunu veidošanā, kā arī parku un atpūtas zonu ierīkošanā. Gaidāmā pusmaratona mērķis ir parādīt Daugavpili kā sportisku un solidāru pilsētu.

Akcijas laikā, kas norisinājās 16 stundas, tika rīkots konkurss. Tā dalībnieki ievietoja savas fotogrāfijas feisbukā un tos, kas saņēma visvairāk atzīmju „patīk”, gaidīja balvas no organizatoriem. Rezultātā balvas tika pasniegtas pieciem laimīgajiem uzvarētājiem. Kopumā akcijā piedalījās 557 cilvēki, kopējā skrējiena distance sasniedza 26 km. 19. aprīlī Daugavpils Universitātes jaunajā korpusā (Parādes 1) notiks seminārs par pilsētas pusmaratona posma sagatavošanu un norisi (reģistrācijas sākums 9.30). Sīkāka informācija mājaslapā www.bigbankskrienlatvija.lv. Pieteikumus dalībaipieņem līdz 28. aprīlim iepriekš norādītajā mājaslapā vai klātienē sporta preču veikalā Sportland (tirdzniecības centrā Ditton Nams). Atgādinām, ka ar Domes lēmumu skolēniem dalības maksa skrējienā ir 1 eiro (5,5 km distance) un 2 eiro (10,5 km distance). Atlaižu kuponu var saņemt savā skolā pie sporta skolotāja.