1111_original

No 8. līdz 10. martam Liepājā norisinājās Strukturētā Dialoga V cikla noslēguma konference, kura vienojot vairāk kā 200 dalībniekus, veicināja pēdējās sarunas un diskusijas par V cikla tēmu – “Veicināt visu jauniešu iesaisti dažādā, vienotā un iekļaujošā Eiropā” ar moto “Gatavi dzīvei, gatavi sabiedrībai!”.

 

Noslēguma konferences mērķis bija atskatīties uz V cikla 35 aktivitātēm, to rezultātiem un pēdējo reizi veicināt sarunu par šī cikla laikā izstrādātajām rekomendācijām un, jo īpaši svarīgi, to ieviešanu mehānismiem, gan Latvijas, gan Eiropas mērogā. Strukturētā Dialoga V ciklā kopumā norisinājušās 35 aktivitātes, iesaistot pusotru tūkstoti dalībniekus no visas Latvijas, gan jauniešus, gan lēmumu pieņēmējus, gan ekspertus jaunatnes jomā.

Atšķirībā no citām V cikla aktivitātēm, noslēguma konferences pirmajā dienā tika nodalītas 2 darba grupas - jaunieši un jaunatnes jomas eksperti/lēmumu pieņēmēji. Jauniešiem bija iespēja iejusties lēmumu pieņēmēju lomā - diskusija par rekomendāciju ieviešanu un realizēšanu tika veidota ar simulācijas palīdzību. Jaunatnes jomas speciālisti un lēmumu pieņēmēji savā starpā kritiski izvērtēja savas un citu jomas pārstāvju iespējas piedalīties potenciālo rekomendāciju ieviešanā un realizēšanā.

Konferences otrās norises dienas vakarā, ar uguns šovu, jauniešu veidotām aktivitātēm, muzikāliem priekšnesumiem un citiem pārsteigumiem, tika atklāta "Latvijas jauniešu galvaspilsētas 2017 - Liepāja" aktivitāšu sezona.

 

Ar noslēguma konferences ziņojumu, foto/video un citiem konferences laikā izmantotajiem materiāli iespējams iepazīties http://ljp.lv/atskats-uz-struktureta-dialoga-v-cikla-nosleguma-konferenci/

 

Paldies par sadarbību visiem reģionālajiem partneriem: Zemgales NVO centram, Saldus jauniešu domei "Es un mēs", nodibinājumam "Baltijas Reģionālais fonds" (BRF), Jēkabpils NVO resursu centram(JNVORC), BJC "Dari Vari",  Valmieras Novada fondam, Dienvidlatgales NVO atbalsta centram, biedrībai "Jaunatne smaidam", Kurzemes NVO centram.

Paldies par sadarbību visām 29 pašvaldībām un pagastu pārvaldēm par iesaisti SD V cikla norisēs.

Paldies Izglītības un zinātnes ministrijai, Latvijas Pašvaldību savienībai un Jaunatnes starptautisko programmu aģentūrai par sadarbību SD V cikla norišu veidošanā.

 

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Jaunatnes padome
ljp@ljp.lv, 29209607

 

 

Projektu īsteno biedrība “Latvijas Jaunatnes padome” sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju Eiropas Savienības neformālās, izglītības programmas Erasmus+ finansētā projekta “Strukturētā dialoga īstenošana Nīderlandes, Slovākijas un Maltas prezidentūras Eiropas Savienības padomē” ietvaros. Projektu līdzfinansē Eiropas Komisija.