333_original

8. un 9. klašu skolēni un viņu skolotāji vēl tikai pirmdien, 20. martā var pieteiktiesLatvenergokoncerna fizikas erudīcijas konkursam „Fizmix Eksperiments”. Tā laikā komandām būs jārisina dažādi ar fiziku saistīti uzdevumi, kas nav pieejami nevienā mācību grāmatā. Noslēgumā sešas spēcīgākās komandas iegūs galveno balvu – nedēļu garu piedzīvojumu vasaras nometnē.

 

“Aicinām visus sasparoties un pieteikties „Fizmix Eksperimentam”! Lai reģistrētos, jāizveido komanda ar pieciem 8. un/vai 9. klašu skolēniem un jāpiesaista viens skolotājs, kurš turpmāk būs komandas konsultants. Pavasara brīvlaiks būs noslēdzies, ir pēdējais brīdis, lai parūpētos par brīvā laika pavadīšanu vasarā, nopelnot ceļazīmi uz nometni! Vairāk informācijas meklējietwww.fizmix.lv/eksperiments,” stāsta „Fizmix Eksperiments” vadītāja Danute Kindzule.

 

„Fizmix Eksperiments” ir gada gaidītākais notikums fizikā, kas kopā pulcē komandas no katras piektās Latvijas skolas, kurās ir 8. un 9. klases. Konkurss notiek jau 22. gadus un tā mērķis ir saistošā veidā radīt jauniešos interesi par fiziku, parādīt, kā teorētiskās zināšanas iespējams izmantot praksē, kā arī mudināt jauniešus nākotnē izvēlēties inženiertehniskās profesijas. Līdz šim konkurss bija pazīstams ar nosaukumu „Eksperiments”, bet vēl senāk tas tika dēvēts par “Vatiņu”, “Voltiņu”, “Kam gaišāka galva?” un “Gaišākā galva”!

 

Pēc reģistrācijas no 21. marta līdz 12. aprīlim notiks atlases kārta neklātienē, kur komandām būs jāveic aizraujoši fizikas eksperimenti. Savukārt no aprīļa beigām līdz maija vidum tiks organizētas sešas fināla spēles, pa vienai katram reģionam – Kurzemes, Zemgales, Vidzemes, Latgales un Rīgas, kā arī Rīgas pilsētai. Detalizēta konkursa norise pa posmiem pieejama

www.fizmix.lv/eksperiments/jaunums/iepazisties-ar-fizmix-eksperiments-norisi.

 

 

 

 

Inga Cīrule

Erudīcijas konkursa koordinatore

Tālr.: 67242503; 20279688

E-pasts:info@eksperiments.lv


 

Ilvija Līvmane

AS „Latvenergo”

Komunikācijas projektu vadītāja

Tālr.: 67728815, 29335228

E-pasts:ilvija.livmane@latvenergo.lv