1111111_original

Biedrība “Latgolys Studentu centrs” aicina studējošos, jauniešus un interesentus apmeklēt Lietuvas neatkarības dienai veltīto pasākumu, kas notiks 16. februārī plkst. 18.00 Daugavpils Universitātē, Vienības ielā 13, 308. auditorijā.

Biedrības “Latgolys Studentu centrs” Daugavpils biroja jaunieši ne tikai popularizē latgaliešu valodu un šī reģiona kultūru, bet arī iepazīst gan Daugavpils multikulturālo vidi, gan tuvākos kaimiņus aiz robežas.

16. februārī tiks atzīmēta 99. Lietuvas neatkarības diena. Arī Daugavpilī notiks pasākums, kas veltīts šim nozīmīgajam notikumam. Pasākuma laikā LgSC jaunieši pastāstīs vairāk par kaimiņu zemes vēsturi, kultūru, valodu un tradīcijām. Lietuviešu kultūras biedrības “Rasa” pārstāvji apmeklētājus priecēs ar muzikāliem brīžiem.

Pasākuma kulminācijā – dokumentālās filmas “Vēju zeme” prezentācija. Filmā stāstīts par Sventājas kuršiem, jeb seno kuršu pēctečiem Lietuvā. Filmas idejas autore ir Lietuvas Literatūras un folkloras institūta studente Viktorija Jonkute ar saviem domubiedriem. Jāpiebilst, ka, pateicoties tieši Viktorijai Jonkutei, filma “Vēju zeme” būs skatāma Daugavpilī.

Lietuvas neatkarības dienai veltīto pasākumu, kas notiks 16. februārī plkst. 18.00 Daugavpils Universitātē, apmeklēt aicina biedrība “Latgolys Studentu centrs”, Lietuviešu kultūras biedrība “Rasa” un Daugavpils Universitātes Lituānistikas centrs.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

“Latgolys Studentu centrs”

Gunta Nagle

26114003

daugovpils@lgsc.lv