Latgales_gada_balva_2016_original

2017.gada 28.janvārī Rēzeknes novada Maltas kultūras namā jau trešo gadu norisinājās biedrības "Asmu Latgalīts" organizētā Latgales Gada balvas pasniegšanas ceremonija.

Šogad tika saņemti 42 pieteikumi no dažādiem Latgales novadiem. Pasākuma laikā tika godināti mūsu dzimtās zemes – Latgales – goda cilvēki.

Biedrības "Asmu Latgalīts" valdes locekle Gunita Vanaga "Katrs no pretendentiem ir īpašs, nozīmīgs un ir ieguldījis darbu Latgales attīstībā. Paldies cilvēkiem, ka viņi redz pozitīvās lietas un darbus, un ka ir gatavi priecāties par līdzcilvēku paveikto darbu."

Balvas tika pasniegtas septiņās nominācijās:

· Par “Latgales Gada aktīvāko jaunieti” kļuva Andris Lazdāns, viņš piedalās dažādu pasākumu rīkošanā un apskaņošanā, kā arī ir Aglonas bazilikas jauktā kora „Assumpta” dalībnieks.

· Latgales Gada labākais lauksaimnieks ‘’Savas zemes saimnieks’’ – Andris Mizāns, ir centīgs gaļas šķirnes liellopu audzētājs Z/S „Jaunkalni”. Aktīvi realizē LAD projektus un piesaista finanšu līdzekļus, viņš sniedz ievērojamu ieguldījumu Dagdas novada vides sakopšanā.

· “Latgales Gada uzņēmums” – SIA Florina „Ķiploku darbnīca” valdes locekļi – Aleksandrs Kočanovičs un Armands Koržeņevskis

· “Latgales Gada seniors” – Ezernieku bibliotēkas vadītāja Lidija Igaune, kura apkopo novadpētniecības materiālus, ir zinoša un ļoti atsaucīga.

· “Latgales gada ģimene” Mahmudovu ģimene, kurā kopā ir 11 cilvēki.

· “Latgales gada varonis” – Velta Ļubkina, Rēzeknes Augstskolas Izglītības, valodu un dizaina fakultātes profesore, darbīgākā, inovatīvākā, radošākā, iedvesmojošākā un atbalstošākā profesore ne tikai Latgalē, bet arī Latvijā.

· “Latgales Gada sirds cilvēks” – Landskoronas katoļu baznīcas pāvests, iniciators un ideju ģenerators daudziem nozīmīgiem garīgiem pasākumiem – Aivars Kursītis.

 

Pasākumā uzstājās jau iemīļoti mākslinieki – Irēna Ancāne, Grupas “Gain fast” solists Kaspars Zlidnis un grupa “Dvinskas muzikanti”.

Titula ieguvējus paziņoja: Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Jaunatnes nodaļas vadītāja un biedrības “Asmu latgalīts” valdes locekle Gunita Vanaga, Daugavpils novada domes deputāte Janīna Kursīte, Vārkavas novada domes priekšsēdētāja Anita Brakovska, Maltas pagasta pārvaldes vadītājs Vitālijs Skudra, Dagdas novada izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Marija Micķeviča, 12. Saeimas deputāts Aldis Adamovičs, Baltinovas novada domes priekšsēdētāja Lidija Siliņa.

Biedrība "Asmu Latgalīts" izsaka īpašu pateicību Maltas pagasta pārvaldes saimniekam Vitālijam Skudra, Maltas kultūras nama vadītājai Elīnai Prusakai, Dagdas novada domei, Vārkavas novada domei, Riebiņu novada domei, Aglonas novada domei un Baltinavas novada domei.

Bildes un video no pasākuma pieejamas: www.fb.com/asmulatgalits